Yasağa uymayan 15 bin kişiye ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Yasağa uymayan 15 bin kişiye ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2020 14:18

Almanya’da iklim koruması çerçevesinde 2018’den beri dört şehirde dizel motorlu araçların belli sokak ve caddelere girmesi yasaklanmıştı. Yasağın başlamasından bugüne kadar uygulamaya uymayan 15 bin sürücü hakkında cezai işlem yapıldığı açıklandı. Sürücülere yaklaşık 1.6 milyon Euro kural ihlali nedeniyle para cezası kesildi.

Haberin Devamı

EURO 4 dizel motorlu araç sürücülerinin, ağırlıklı olarak diğer trafik kurallarını ihlal ettikleri sırada yapılan kontrollerde yakalandığı belirtildi. Almanya’da dizel motorlu araçlara yasak ilk önce Hamburg’da başladı. Ardından Darmstad ve Berlin’de Euro 4 motorlu dizel araçlara kısıtlama getirdi. Stuttgart ise kentin tamamında Euro 4 motorlu dizel araçların trafiğe çıkmasını yasakladı. Hedef, havadaki nitrik asit oranını düşürmek. Stuttgart’ta özellikle bu kural ihlalinin yapılıp yapılmadığına ilişkin kontroller yapılmıyor. Sürücüler radara yakaladığında veya yasaklı alana araçlarını park etiklerinde tespit ediliyor.

Yasağa uymayan 15 bin kişiye ceza yağdı

Haberin Devamı

FARKLI CEZALAR UYGULANIYOR
Stuttgart ve Darmstadt’ta yasaklı bölgeye giren dizel motorlu araç sürücülerine 80 Euro kural ihlali cezası ile birlikte 28 Euro 50 Cent de işlem cezası kesiliyor. Böylece ihlalin maliyeti sürücü için 108 Euro 50 Cent’i buluyor. Berlin ve Hamburg’da para cezasının miktarı aracın tipine göre değişiyor. Berlin’de otomobiller için 20, otobüsler için 25 ve kamyonlar için de 75 Euro ceza kesilirken, Hamburg’da aynı kural hatasının bedeli otomobil sürücüleri için 25, kamyon sürücüleri için ise 75 Euro olarak uygulanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!