Yapay zekayı yöneten Türk profesöre: ‘Türkiye'ye gelin...’

Güncelleme Tarihi:

Yapay zekayı yöneten Türk profesöre: ‘Türkiyeye gelin...’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 13:25

Almanya’da bilim, siyaset ve ekonomi temaslarında bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Berlin’de yapay zeka yol projesini yöneten Prof. Dr. Şahin Albayrak’ı Türkiye’ye davet etti.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl milletvekili Cevdet Yılmaz, Almanya’nın başkenti Berlin’de siyaset, ekonomi ve bilim çevreleriyle buluştu. Almanya ile Türkiye’nin tarihi ilişkilerinin düzelmesinin iki ülke ve Almanya’da yaşayan üç milyon yurttaş önemine değinen Yılmaz “Berlin’de faydalı ve verimli görüşmeler yaptık. Dernek temsilcileriyle buluştuk. Sivil toplum örgütlerinin aktif sorumluluk üstlenmelerini görmek bizi çok sevindirdi” dedi.

DAVETİ SEVEREK KABUL ETTİ
Yılmaz Berlin’den ayrılmadan önce Berlin Teknik Üniversitesi öğretim üyesi ve Berlin’deki yapay zeka yol projesini yöneten Prof. Dr. Şahin Albayrak ile buluştu. Kentin merkezinden geçen ve protokol yolu olarak bilinen 40 metre genişlikteki 17. Juni Caddesi’nde sürücüsüz otomobiller için hazırlanacak proje ile ilgili Albayrak’tan bilgi alan Yılmaz “Sizin gibi başarılı bilim insanlarını Türkiye’ye kazandırmalıyız. Türkiye’ye gelin. Bilgilerinizi Bingöl ve bölgedeki üniversite öğrencilerine anlatmalısınız” dedi. Yılmaz’ın davetini severek kabul ettiğini söyleyen Albayrak “Elbette severek giderim. Zaten Türkiye’den çok sayıda başarılı öğrenciyi Berlin Teknik Üniversitesi’nde ağırlıyoruz. Projelerde görevlendiriyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!