Yabancı düşmanlığına müzikal isyan: ‘Sağa karşı Rock‘ konseri

Güncelleme Tarihi:

Yabancı düşmanlığına müzikal isyan: ‘Sağa karşı Rock‘ konseri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2018 15:14

Almanya‘da son günlerde giderek artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığı, Frankfurt’un ‘Büyük opera Meydanı’nda düzenlenecek ‘Sağa Karşı Rock’ konserleriyle kınanacak. Çok sayıda tanınmış müzik grubunun sahneye çıkacağı 10 saatlik konsere ırkçılık karşıtı binlerce müzikseverin katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

ALMANYA‘nın Frankfurt kenti, ülkede giderek artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı 1 Eylül ‘Dünya Barış Günü’nde, müzikle ayağa kalkıyor. Kent merkezindeki Büyük Opera Meydanı‘nda gerçekleştirilecek ‘Sağa Karşı Rock’ (Rock gegen Rechts) konserinde bazılarının ünü Almanya sınırlarını aşmış müzik grupları ve şarkıcılar sahne alacak. Öğlen saatlerinde başlayıp, gece geç saatlere kadar sürecek konsere Frankfurt ve çevresinden binlerce kişinin katılması bekleniyor.

DİRENİŞİN GÖSTERGESİ OLACAK
‘Barış ve Dayanışma İçin’ sloganı altında düzenlenecek konsere başta Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann ve Alman Sendikalar Birliği (DGB) olmak üzere çok sayıda kurum ve örgüt de destek veriyor. Konser, özellikle Almanya‘da son günlerde artan yabancı düşmanlığına ve aşırı sağcı parti AfD‘nin güçlenmesine karşı yükselen direnişin göstergesi olacak.

Haberin Devamı

Yabancı düşmanlığına müzikal isyan: ‘Sağa karşı Rock‘ konseri

Soldan sağa: Daniela Cappelluti (organizatör), Philipp Jacks (Frankfurt DGB Başkanı), Stefan Hantel (müzisyen), Sylvia Weber (Entegrasyon ve Eğitim Encümeni), Peter Feldmann, Simon Umbach (organizatör) ve Horst Trapp (Doğa Dostları Derneği).

NEFRETE KARŞI SEVGİ
Konseri 30 bin euroluk bütçeyle desteklediklerini belirten Belediye Başkanı Feldmann, kentin bu konserle sanatçılar, sendikalar ve çeşitli sosyal girişimlerden oluşan güçlü bir toplumsal ittifakla faşizm ve yabancı düşmanlığına karşı tavır aldığını söyledi.
Önemli bir siyasal mesajı müzik yoluyla kent sınırlarının ötesine göndereceklerini belirten Feldmann “Biz de sesimizi yükselteceğiz. Nefret ve hoşgörüsüzlüğü, insan sevgisi ve birliktelikte yanıtlayacağız“ dedi.

AYNI GÜN KONFERANS DA VAR, MAÇ DA...
Almanya çapında örgütlü ‘Irkçılığa Karşı Ayağa Kalkalım’ girişiminin ‘Alternatifimiz dayanışma’ sloganıyla düzenlediği iki günlük konferans da bugün ve yarın Frankfurt‘ta yapılıyor. DGB merkezindeki konferansa ülke içi ve dışından çok sayıda uzman ve insan hakları savunucusu konuşmacı olarak katılıyor.
Frankfurt‘u Bundesliga‘da temsil eden Eintracht’ın yeni sezon kendi sahasında yapacağı ilk maç da bugüne denk geliyor. Saat 15.30‘da Werder Bremen‘le karşı karşıya gelecek Eintracht Frankfurt‘un antifaşist taraftarlarının maçtan sonra konsere katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Yabancı düşmanlığına müzikal isyan: ‘Sağa karşı Rock‘ konseri

Konserde ilk sahne alacak gruplardan Ethnotolia, Özgür Murat (vokal, kaval, perkusyon), Mehmet Ali Yıldırm (gitar), Deniz Köseoğlu (saz), Rojhat Gündüz (perkusyon), Barış Balyemez‘den (bas gitar) oluşuyor.

 

KONSER PROGRAMI
Saat 12.00‘de Frankfurt‘taki çeşitli okulların müzik gruplarının sahne almasıyla başlayacak olan konser, resmi olarak saat 22.00‘ye kadar sürecek.
Sahneye çıkacak gruplar ve müzisyenler şöyle: Ethnotolia, Alex im Westerland, Baby Shoo, Azzis mit Herz, Revolte Tanzbein, Gastone, Sookee, FEE, Fathiya Galaid, Shantel & Bucovina Club Orkestrası.
Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann‘ın selamlama ve konuşması saat 17.20‘de.
Federal Meclis‘in başkan yardımcıları Petra Pau ile Claudia Roth da müzik arasında birer konuşma yapacak.
Ayrıntılı bilgi: http://rock-gegen-rechts.info/wp-content/uploads/2018/08/Programm-Rock-gegen-Rechts-2018.pdf

Haberin Devamı

İLK KONSER DE 1979’DA YİNE FRANKFURT’TAYDI
Almanya‘da yaklaşık 40 yıldır aşırı sağa karşı çok sayıda müzisyenin sahne aldığı büyük konserler düzenleniyor. İlk konser 1979 yılında yine Frankfurt‘ta gerçekleşmişti. O dönem güçlenen ve aynı gün Frankfurt‘ta toplanmaya hazırlanan neonazi parti NPD‘ye karşı düzenlenen konser de aşırı sağa karşı aktif çok sayıda örgüt ve girişimi biraraya getirmişti. İki gün süren konserden sonra yasaklanmasına rağmen ırkçılık karşıtı yürüyüşe 40 bini aşkın kişi katılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!