Suç duyurusu yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Suç duyurusu yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2015 17:20

Egzoz gazı değerlerini düşük göstermek için sahte bilgisiyar yazılımı yerleştiren Alman otomobil devi VW'de savcılık devrede. Braunschweig kenti savcılığı yolsuzluk sonucu istifa eden VW Yönetim Kurulu eski Başkanı Martin Winterkorn hakkında soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Almanya'da otomotiv devi Volkswagen'in (VW) emisyon testlerinde yolsuzluk skandalına yargı el koydu. Braunschweig kenti savcılığı yolsuzluk nedeniyle geçen hafta istifa etmek zorunda kalan VW'nin eski Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn hakkında soruşturma başlattı. 

Braunschweig Savcılıği "emisyon değerleri ile oynanan araçların satışındaki yolsuzlukları" araştıracağını bildirdi. Savcılık, soruşturmanın hedefinin sorumluları aydınlatmak olduğunu belirtti.

SUÇ DUYURUSU YAĞIYOR

Braunschweig Savcılığı, emisyon testleriyle oynanmış araçları satışa sunarak, sahtekarlık ve dolandırıcılık yapmak suçlamasıyla soruşturma açtığını duyurdu. Savcılığı gelen suç duyuruları üzerine soruşturma açıldığını belirten Braunschweig Savcılığı, aralarında VW şirketinin suç duyurusunun da bulunduğunu açıkladı. VW'nin suç duyurusunda isim bulunmadığı belirtildi. 

VW Denetleme Kurulu, çarşamba günü yaptığı kriz toplantısından sonra usulsüzlük nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağını duyurmuştu. VW Savcılığın soruşturmasını destekliyor.

Geçen hafta istifa eden Martin Winterkorn, sözleşmesinin biteceği 2016 yılı sonuna kadar maaşının ödenmesinde ısrar ediyordu. Winterkorn'un yıllık maaşı 16 milyon Euro.

Haberin Devamı

2.1 MİLYON AUDİ

VW'nin yan kuruluşu Audi, 2,1 milyon araçlarında şüpheli yazılımın bulunduğunu açıkladı. Buna göre Batı Avrupa'da 1,42 milyon, Almanya'da 577 bin, ABD'de de 13 bin adet araç, bu yazılımı taşıyan EU5 motorlarla çalışıyor.  Egzoz gazı değerleriyle oynanmış 1.6 ve 2.0 litre turbodizel motorlu  Audi marka araçların modelleri şunlar: A1, A3, A4 ve A6 ile spor araba TT ve Q3 ile Q5 jipler.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!