Almanya Merkez Bankası Başkanı: Savaş tehlikesi artıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya Merkez Bankası Başkanı: Savaş tehlikesi artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2018 15:58

Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, önümüzdeki dönemde uluslararası ticaret savaşı tehlikesiyle birlikte siyasi risklerin de artacağı uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

BAŞKENT Berlin’de görev yapan yabancı basın mensuplarıyla basın toplantısında buluşan Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, “Küresel ekonomik büyüme canlılığını sürdürüyor, özellikle dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin, bu canlılığı sürüklüyor. Ancak özellikle uluslararası ticaret savaşları tehlikesiyle birlikte siyasi riskler de arttı” dedi. Gelişmekte olan ülkelerdeki riskin son zamanlarda daha da ön plana çıktığını belirten Weidmann, buna örnek olarak da Türkiye’yi gösterdi ve krizlere karşı en önemli koruyucu önlemin sorumluluk taşıyan ekonomi ve mali politikalar ile istikrarlı para politikası olduğunu vurguladı.

DÜŞÜK FAİZE DEVAM
Euro bölgesi hakkında da bilgiler veren ve bölgede ekonomik büyümenin devam ettiğini belirten Weidmann, temponun 2017’ye kıyasla biraz yavaşladığını söyledi. 2017’de ihracatın çok yüksek olduğuna işaret eden Weidmann, temponun düşmesine ham petrol fiyatlarındaki artışı gerekçe gösterdi. İsmi Avrupa Merkez Bankası Başkanlığına da geçen Weidmann, Euro bölgesinde temmuz ayında enflasyonun yüzde 2.1’e ulaştığını, fiyat artışına özellikle enerji fiyatlarındaki artışın neden olduğunu söyledi. 2020 yılına kadar Euro bölgesindeki yıllık enflasyonun yüzde 1.7’yi bulacağını da kaydeden Weidmann, Avrupa Merkez Bankası’nın düşük faiz politikasının “En az 2019 yaz sonuna kadar” devam edeceğine dikkati çekti.

BAKMADAN GEÇME!