VW’nin gaz skandalı kamu araçlarına uzandı

Güncelleme Tarihi:

VW’nin gaz skandalı kamu araçlarına uzandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 10:20

Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen’in (VW) emisyon testlerinde hile yaptığının ortaya çıkmasıyla birlikte başlayan skandal kamu araçlarına uzandı.

Haberin Devamı

ABD ve Kanada gibi ülkelerden sonra Avrupa’da da bahsi geçen araçların satışı durdurularak, satılmış araçların onarım için geri çağrılmasına karar verildi. Geri çağrılan arabalar arasında kamuya ait çok sayıda araç olduğu tahmin ediliyor.

Kamuda en çok polis teşkilatının etkileneceği tahmin edilirken, sadece Niedersachsen’da bin 100 dizel aracın gerekli onarım yapılması için geri çağrılacağı bildirildi. NDR’in verdiği habere göre her dört polis aracından biri gaz skandalından etkilendi.

Mecklenburg Vorpommern’de şu sıralar 470 polis aracının gaz emisyonları test edilirken, en fazla geri çağrılacak polis aracı Nordrhein Westfalen’de (NRW) bulunuyor.

NRW’de yılbaşından itibaren 2 bin 200 araç geri çağrılacak. Diğer eyaletlerdeki kamu araçlarında inceleme devam ediyor. Araçların geri gönderilmesi polisin görev yapmasını etkilemeyecek şekilde planlanıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!