Viyana’da Türkiye oturumu: Yatırıma en uygun ülke

Güncelleme Tarihi:

Viyana’da Türkiye oturumu: Yatırıma en uygun ülke
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2019 13:22

Avusturya-Türk Ekonomik Forumu, Viyana Ekonomi Odası ve Vakıfbank International AG tarafından ortak düzenlenen açık oturumda, Avusturya’nın alanında en saygı isimleri seçimden sonra Türkiye’de yatırım koşullarını konuştu. Tüm katılımcılar, Türkiye’nin bölgede yatırıma en uygun ülkesi olduğu konusunda birleşti.

Haberin Devamı

‘YEREL seçimlerden sonra Avusturyalı yatırımcı için Türkiye’de yatırım koşulları’ konulu açık oturum Kontrollbank ‘Süvari Salonu’nda yapıldı. Avusturya Merkez Bankası adına Dr. Maria Hake, Kontrollbank adına Ferdinand Schipfer, Viyana Ekonomi Odası adına Avusturya’nın İstanbul Ekonomi Ateşesi Georg Karabaczek ve Türkiye’deki en önemli Avusturyalı yatırımcılardan Prinzhorn Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cord Prinzhorn’un konuşmacı olarak katıldıkları paneli, Konstantin Bekos yönetti.

Viyana’da Türkiye oturumu: Yatırıma en uygun ülke

YATIRIMA DEVAM EDECEĞİZ
Panel sonunda tüm katılımcıların birleştiği nokta Türkiye’nin bölgenin en çalışkan ve yatırıma en uygun ülkesi olduğuydu. Schipfer, Türkiye yatırımlarını desteklediklerini belirtirken, Dr. Hake Türkiye’nin en zor süreçleri atlatmaktaki çabalarını dikkatle izlediklerini söyledi.
Prinzhorn ise Türklerin çalışkanlığını, kadınların iş hayatındaki rolünü ve zor anlarda ele ele vermelerinin özellikle orta Avrupa için ders niteliğinde olduğunu ve yatırımlara devam edeceklerinin altını çizdi.
Okan Ersoy’un açtığı geceye Büyükelçi Ümit Yardım, Vakıfbank International AG Genel Müdürü Ahmet Vural Bıyık, Dr. Çınar Sözer, Serdar Renda, Ekonomi Müşaviri Ayşe Şule Özdoğan da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!