Viyana'da Avusturya hükümetine söyledi: Türkleri mağdur eden uygulamalardan rahatsızız

Güncelleme Tarihi:

Viyanada Avusturya hükümetine söyledi: Türkleri mağdur eden uygulamalardan rahatsızız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2018 14:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Viyana'da Avusturya hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde başta çifte vatandaşlık konusu olmak üzere Türkleri mağdur eden uygulamalardan rahatsız olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışı ziyaretleri kapsamında Avusturya’nın başkenti Viyana’da CHP Avusturya Birliğinin 5. yıl kutlamasına katıldı. Etkinlik öncesi Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) yetkilileri ve Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig ile görüşen Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç eşlik etti.

Viyanada Avusturya hükümetine söyledi: Türkleri mağdur eden uygulamalardan rahatsızız

RAHATSIZ OLDUĞUMUZU SÖYLEDİM
Avusturya’da yaşayan çok sayıda Türk vatandaşın ilgi gösterdiği CHP Avusturya Birliği 5. yıl etkinliğine, başkan Çağdaş Arslan ve Kurucu Başkan Filiz Kaynak da katıldı. Avusturya’da yaşayan Türk vatandaşların sorunlarını hükümet yetkililerine aktardığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Çifte vatandaşlık gibi vatandaşlarımızı mağdur eden uygulamalardan söz ettik, vatandaşlarımıza yönelik yapılan bu tür uygulamaların bizde rahatsızlık oluşturduğunu, bunun aşılması gerektiğini kendilerine ifade ettik" dedi.

Haberin Devamı

Viyanada Avusturya hükümetine söyledi: Türkleri mağdur eden uygulamalardan rahatsızız

VİYANA BAŞKANINDAN ÖVGÜ
CHP heyeti Viyana'da Belediye Başkanı Michael Ludwig'i de ziyaret etti. İstanbul'a geldiğinde Maltepe’yi ziyaret ettiğini belirten Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig, Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP’lileri Viyana’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Ludwig, "Kardeş sosyal demokrat parti CHP’nin Genel Başkanını bugün Viyana’da konuk ettiğim için çok mutluyum. En son İstanbul’da Maltepe’yi ziyaret edip, Ali Kılıç’ın konuğu olmuştum. İstanbul gibi bir metropolde ilçelerini sosyal demokratlar nasıl yönetiyor diye merak ediyordum. Maltepe’de bu deneyimi görmek ve şahit olmak benim için büyük bir mutluluktu. Önümüzdeki yerel seçimlerde sosyal demokratlara başarılar diliyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!