Viyana’da 5 bin kişi terörü protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Viyana’da 5 bin kişi terörü protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 09:30

Avusturya’nın başkenti Viyana’da toplanan yaklaşık 5 bin kişi, PKK ve IŞİD terörüne tepki için yürüdü.

Haberin Devamı


Sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu ‘Terör Karşıtları İnisiyatifi’, Türkiye’deki PKK ve IŞİD saldırılarını protesto etmek için üzere yürüyüş düzenledi. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 5 bin kişi, Heldenplatz Meydanı’ndan toplandı. 

PKK ve IŞİD terörüne tepki gösteren eylemciler, üzerinde ‘DAEŞ, İslam karşıtı bir projedir’, ‘PKK ve DAEŞ eşittir terör’, ‘Uyanın artık, terörü durdurun’, ‘PKK ve DAEŞ suçsuz insanları öldürüyor’, ‘Avusturya, PKK terörüne gözlerini kapatıyor’, ‘Uyuşturucu ve terör eşittir PKK’, ‘Teröre karşı tek ses, tek yürek’ yazan pankartlar açtı. Eylemciler arasında, üzerinde IŞİD sembolleri taşıdığı iddia edilen bir kişi, polisler eşliğinde alandan uzaklaştırıldı. 

Viyana’da 5 bin kişi terörü protesto etti

Haberin Devamı

50 METRELİK TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR

Avusturya Meclis’inde terör örgütü PKK’ya destek veren milletvekillerine tepki gösteren eylemciler, yaklaşık 50 metrelik Türk bayrağı açtı. Terör örgütü karşıtı slogan atarak yürüyüşe geçen grup, terörle mücadelede şehitleri temsilen Türk bayrağına sarılı tabutu cumhurbaşkanlığı önüne bıraktı.Eylemciler, PKK terörüne ve Avusturya hükümetinin teröristlere göz yummasına tepki gösterdi. 

KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Ring Caddesi’ne çıkan eylemciler, PKK ve IŞİD karşıtı sloganlar attı. Yolda PKK yanlısı gruplar ile eylemciler arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Polis, PKK yanlısı gruba tepki gösteren eylemcilere müdahale ederek, Cemal ve Yücel Türkyılmaz kardeşleri yaka paça gözaltına aldı. Hafif yaralanan ve elleri kelepçelenen Cemal Türkyılmaz, “Polisler birden abime saldırdılar, bırakın onu dedim bana da saldırdılar. Elimi bile kaldırmadım alnımı yere vurdular” dedi.

Viyana’da 5 bin kişi terörü protesto etti

PROPAGANDAYA İZİN VERİLMESİN

Eylemciler, “Kahrolsun PKK” sloganlarıyla yeniden Heldenplatz Meydanı’na geldi. Burada inisiyatif adına hazırlanan ortak basın açıklaması okundu. Açıklamada, hükümetlerin bütün terör örgütlerine karşı samimi tavır sergilemesi istendi. PKK terör örgütünün propaganda yapmasına müsaade edilmesinin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “PKK bugün bile halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde propaganda faaliyetleri yürütmekte, silahlı bir şekilde Türk elçiliğinin bürolarına saldırabilmekte, masum sivilleri tehdit edip susturma çabası içine girebilmekte ve en vahimi bunları ‘toplanma’ hakkı çerçevesinde Avusturya polisinin korumasıyla yapabilmektedir” denildi.

Haberin Devamı

Viyana’da 5 bin kişi terörü protesto etti

HİÇBİR CAN, BAŞKA CANDAN DAHA DEĞERLİ DEĞİLDİR 

IŞİD, PKK, Boko Haram veya başka bir terör örgütü arasında hiçbir fark bulunmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:“Sadece Avusturyalı makamların değil, bütün devletlerin teröre karşı olan bu savaşta samimi hareket etmelerini ve dayanışma içerisinde bulunmalarını talep ediyoruz. Hiçbir can başkasının canından daha değerli değildir, tıpkı hiçbir teröristin başka bir teröristten daha iyi olmadığı gibi. Gelin teröre karşı bir ve beraber olalım.” 

DİLSİZ ROLÜ OYNAMASINDAN

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Başkanı Cem Aslan, teröre karşı gösterilen ikiyüzlülüğe tepki vermek amacıyla eylemi düzenlediklerini söyledi. Belçika’da ve Fransa’da bir terör saldırısı olduğunda dünyanın ayağa kalktığını, Türkiye’de olduğu zaman sessiz kaldıklarını belirten Aslan, “Biz bu çifte standarda karşıyız. Türkiye’de terör saldırısı olduğu zaman kör, sağır ve dilsiz rolü oynanmasına tepki gösteriyoruz” dedi. Avusturya hükümetine seslerini duyurmak istediklerini ifade eden Aslan, “Terör örgütü PKK, Viyana’nın şehir merkezinde çok işlek bir sokakta PKK stantları açıyor. Bunlar resmi izin verilerek kuruluyor.” diye konuştu. Yürüyüş, eylemcilerin hep birlikte İstiklal Marşı’nı okumasıyla son buldu.  

Haberin Devamı

Viyana’da 5 bin kişi terörü protesto etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!