Ve Löw, İlkay kararını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Ve Löw, İlkay kararını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 15:38

Münih Allianz Arena’da milli takım kadrosunu açıklayan teknik direktör Joachim Löw, İlkay Gündoğan’ı bu sözlerle anlattı: “Müthiş bir oyun zekası var. Müthiş paslar veriyor. Müthiş bir tekniğe sahip.”

Haberin Devamı

ÖNÜMÜZDEKİ dört yıl boyunca İlkay’ın milli takıma katkıda bulunacağını belirten Löw, şöyle devam etti: “İlkay önümüzdeki iki yıl, dört yıl boyunca bizim için çok önemli bir futbolcu olacaktır. Müthiş bir oyun zekası var. Müthiş paslar veriyor. Müthiş bir tekniğe sahip. Geçmişte sakatlığı nedeniyle milli takımda çok yer alamadı. Bu yüzden yeteneğini gösteremedi. Kalitesinden dolayı milli takıma aldım.”
Löw, “İlkay’ın Fransa maçında ıslıklanmaması için bir önlem alınacak mı?” sorusuna ise, “İlkay Almanya’da doğdu, burada okudu ve Almanya’da büyüdü. Milli takım formasını severek giyiyor. Almanya’nın, DFB’nin ve milli takımın değerlerini taşıyor. Fotoğraf çekmeyle ilgili açıklamalarda bulundu. İlkay daha fazla bir şey yapamaz” cevabını verdi.
Beklenenin aksine takımın iskeletini bozmayan Löw, üç genç yeni ismi milli takıma çağırdı. Kai Havertz, Thilo Kehrer ve Nico Schulz. Löw, Dünya Şampiyonasına götürmediği Leroy Sane’yi ise kadroya dahil etti.

BAKMADAN GEÇME!