Üstsüz güzeller Sun gazetesine geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Üstsüz güzeller Sun gazetesine geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 11:04

İngiltere’nin en çok satan gazetesi Sun, sadece bir kaç gün süren bir aradan sonra 44 yıldır devam eden 3. Sayfada üstsüz kadın fotoğrafı yayınlama geleneğine geri döndü.

Haberin Devamı

Gazetenin yıllardır şiddetle eleştirilen uygulamaya son verme kararı İngiliz ve Dünya basınında geniş yer bulmuş ve kadın hakları örgütleri tarafından “bir zafer” olarak tanımlanmıştı.

Üstsüz kadın fotoğraflarını iki gün boyunca sadece internet sitesinden yayınlayan gazete konu ile ilgili resmi bir yorum yapmaya yanaşmamıştı.

Sun gazetesi 3. Sayfa güzellerinin geri dönüşünü ön sayfasında yayınladığı bir ilanla duyurdu. Gazete 3. Sayfada yayınlanan seksi fotoğrafa da “Diğer medya kuruluşlarının yaptığı bazı haberler doğrultusunda bir düzeltme yapmak istiyoruz. Bu 3. Sayfa ve bu da Bournemouth’dan 22 yaşındaki Nicole’un bir fotoğrafı. Son iki günü bizimle ilgili konuşup yazmakla geçiren tüm medya kuruluşlarından özür dileriz” notunu düştü.

Geçmişte Sun’ın 3. Sayfa Güzeli uygulamasına son vermesini isteyenlerin başlattığı bir imza kampanyasına 215 bin kişi katılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!