UNUTULMADILAR...

Güncelleme Tarihi:

UNUTULMADILAR...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 00:19

14. Frankfurt Türk Film Festivali bir ‘vefa’ ödülüyle başladı. Yeşilçam’ın efsane ikilisi Ayhan Işık ve Belgin Doruk’a ‘Unutulmayanlar’ ödülü verildi.

Haberin Devamı

FRANKFURT Türk Festivali’nde Yeşilçam’ın çınarları unutulmadı... Frankfurt Cinestar Metropolis’te gazeteci Nadide Kepçe’nin sunduğu etkinlikte, Yeşilçam’ın efsane ikilisi Ayhan Işık ve Belgin Doruk’a onur ödülü verildi.

UNUTULMADILAR...


Ayhan Işık’ın ödülünü kızı Serap Levent ile torunu Emre Levent’e festival konuğu ünlü sanatçı Perihan Savaş verdi. Ödülü alırken gözleri dolan Serap Levent, “Böylesi bir babaya sahip olmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

Emre Levent de “Dedemi tanımayı çok isterdim. Böylesi muhteşem bir insanın olduğunu bilmek de güzel” diye konuştu. Hukuk stajını tamamlayan Emre Levent’in dedesi gibi otomobillere meraklı olduğu, araç performans artırıcı kitler ve yazılım ürettiği ortaya çıktı.

UNUTULMADILAR...


Zuhal Olcay’dan Belgin Doruk adına ödül alan gazeteci Bircan Silvan ise “O benim ikinci annemdi. Türk sinemasının hanımefendisi idi. Sahnede olduğu kadar gerekirse sökük de dikerdi. O yüzyılımızın starı idi” dedi.

Haberin Devamı

14. FRANKFURT TÜRK FİLM FESTİVALİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...



HASRET GİDEREN ARAÇ

Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, festivalin hasret gideren bir araç olduğu kadar Frankfurt gibi önemli bir metropolde Türk kültürünü tanıtması açısından da önemli olduğunu vurguladı. Ekici, Türk sinemasının 100’üncü yılında Yeşilçam yıldızlarını saygıyla andığını söyledi.

SİZİ ÖRNEK ALMALILAR

Hessen Bilim ve Sanat Bakanlığı Müşteşarı İgmar Jung da festival yöneticilerine seslenerek “Politikacılar sizleri örnek alsalar, şimdi daha farklı yerde olurduk. Kültürel değişim gösterdiğiniz çabalarınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı da, kültürler arasında köprü kurmak isteyen sinemacıların filmlerini öne çıkardıklarını belirtti. Sıtkı, Paylaşılan öyküler ve yaşanmışlıkların insanları yakınlaştırdığını, filmlerin sanatsal değerini göstermek için de başlattıkları Altın Elma ödülünün ikinci kez sahiplerini bulacağını söyledi.

UNUTULMADILAR...


Frankfurt’un pırlantası, böylesi Berlin’de bile yok

FESTİVALE üçüncü kez hamilik yaptığını kaydeden Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, “Festival çerçeve programlarıyla kentimiz için pırlanta oldu. Böylesi geniş programlı bir festival, Türklerin çok yoğun yaşadığı Berlin’de bile yok. Frankfurt öteden beri bir ticaret, bir dünya şehridir. Burada kimse dışlanmaz. Ama artık hoşgörü yerine merak sözcüğünü kullanalım. Merak, paylaşım ve yeniye yönelik istemeyi çağrıştırıyor. Kardeş şehir Eskişehir ile yaptığımız değişim programlarından çok memnunuz” dedi.

UNUTULMADILAR...


UNUTULMADILAR...


UNUTULMADILAR...


UNUTULMADILAR...


UNUTULMADILAR...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!