Ünlü yazar 6 yıldır kansere karşı verdiği savaşı kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Ünlü yazar 6 yıldır kansere karşı verdiği savaşı kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2015 13:49

Yazdığı cinsellik dozu yüksek romanlarla dünya çapında üne sahip olan Londra doğumlu roman yazarı Jackie Collins 77 yaşında meme kanserine yenik düştü.Hayatını devam ettirdiği Los Angeles’ta hayatını kaybeden yazarın ailesi Collins’in 6 buçuk senedir kansere karşı cesur bir savaş verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Ünlü oyuncu Joan Collins’in küçük kız kardeşi olan Jackie Collins’in yazdığı, çoğu zaman ünlü ve zenginlerin hayatlarına odaklanan romanlar 40 ülkede 500 milyon kopya satmıştı.

Yazarın 32 romanı da New York Times’ın en çok satanlar listesine girmeyi başarmıştı.

KANSER OLDUĞUNU HERKESTEN SAKLAMIŞTI

Los Angeles’ta hayatını kaybeden yazarın ailesi yayınladıkları basın açıklamasında Joan Collins’in muhteşem bir şekilde dolu bir hayat sürdüğünü, “Büyük bir ilham kaynağı olduğunu” ve “yarattığı karakterlerde yaşamaya devam edeceğini” söyledi.

People dergisi Collins’e 6.5 yıl önce 4. seviye meme kanseri teşhisi konulduğunu açıkladı. Ünlü yazarın 14 Eylül’de dergiye verdiği röportajda hastalığı ile ilgili çok az kişiye konuştuğunu ve bu kararından da pişmanlık duymadığını belirttiği de açıklandı.

Collins röportajda “Teşhisten bu yana 5 kitap daha yazdım, hayatımı yaşamaya devam ettim, dünyanın dört bir yanına seyahat ettim, kitap turlarına katılmayı reddetmedim ve bunu açıklamam gerektiğini hissettiğim şu ana dek hasta olduğumu kimse bilmedi” dedi.

JOAN COLLINS: EN YAKIN DOSTUMU KAYBETTİM

Kardeşinin kanser olduğunu kendisinin de ancak iki hafta önce öğrendiğini belirten 82 yaşındaki ünlü oyuncu Joan Collins ise ölüm haberinin gelmesinin ardından yaptığı açıklamada “Perişan haldeyim” dedi.

Abla Collins “ O benim en iyi dostumdu. Bütün bunlarla baş etme şekline hayranlık duyuyorum. O muhteşem, cesur, güzel bir insan ve onu çok seviyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!