Ünlü boks menajeri cinsiyet değiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Ünlü boks menajeri cinsiyet değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 11:13

Efsanevi İngiliz boks menajeri Frank Maloney, geçen yıl Ekim ayında emekliye ayrıldıktan sonra cinsiyet değiştirmeye karar verdiğini ve bundan böyle Kellie isimli bir kadın olarak hayatına devam edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Efsanevi İngiliz boks menajeri Frank Maloney, geçen yıl Ekim ayında emekliye ayrıldıktan sonra cinsiyet değiştirmeye karar verdiğini ve bundan böyle Kellie isimli bir kadın olarak hayatına devam edeceğini açıkladı.

Geçmişte Dünya Ağırsiklet Boks Şampiyonu Lennox Lewis’e hocalık yapan 61 yaşındaki Maloney erken yaşta emekliye ayrılma kararını “Boksa olan aşkımı kaybettim” diyerek açıklamış, cinsiyet değiştirmeyi düşündüğünden bahsetmemişti.

İki evlilikten 3 çocuğu bulunan Maloney, İngiltere yasaları gereği cinsiyet değiştirme ameliyatı olmadan önce 2 yıl bir kadın olarak yaşamasının gerektiğini ve bu sürecin ilk bir yılını tamamladığını belirtti.

Şimdiye dek kadın kıyafetleri giymenin yanı sıra hormon tedavisi gördüğünü, epilasyonla vücudundaki tüm kılları aldırdığını, bir kadın gibi konuşabilmek için ses koçlarından dersler aldığını belirten Maloney, İngiliz Daily Mirror gazetesine yaptığı açıklamada “Ben doğru vücutla doğmamışım. Aslında bir kadın olduğumu her zaman biliyordum” dedi.

Maloney sözlerine “Bu yükle daha fazla yaşayamaz, ölürdüm. Ben hep kadın gibi giyinmek isterdim. Evet, bir kadın gibi görünmemeye karar vermiştim ancak o dürtü her zaman oradaydı” diyerek devam etti.

BOKS DÜNYASI KABUL ETMEZDİ

Ünlü menajer “Beni bir kadın elbisesiyle arenada hayal edebiliyor musunuz? Ben bana neler söyleyeceklerini çok iyi biliyordum. Oya eğer tiyatro ya da sanat dünyasında çalışıyor olsaydım kadın olmaya karar verdiğimi söylediğimde kimse gözünü bile kırpmazdı” dedi.

KARIMA SÖYLEDİM

Maloney artık hayatına bir kadın olarak devam etme kararını 47 yaşındaki ikinci karısı Tracey’e söylediği anı da anlattı. Menajer “Ona bir yalanı yaşadığımı ve aslında kafamın içinde bir kadın olduğumu söyledim. Sözler ağzımdan çıkarken sanki onları durdurmaya çalışıyordum. Hemen üst kata çıkıp ağlamaya başladım. Evliliğimin sona erdiğini biliyordum. Karım yanıma gelip bir süre yurtdışındaki evimize gideceğini söyledi” dedi.

BOKS DÜNYASI TEBRİK ETTİ

Maloney’in cinsiyet değiştirme kararı boks dünyasında büyük şaşkınlık yaratsa da ünlü menajer ile geçmişte birlikte çalışan bir çok boksör onu içtenlikle tebrik etti.

Johnny Nelson “Cehalet diğer insanların problemi, Maloney’in değil” diyerek menajere destek verirken, Ricky Hatton “O hala muhteşem biri. O yüzden umrumda değil bunlar” dedi.

Facebook’tan konu ile ilgili bir açıklama yapan Lennox Lewis ise “Bu dünya her zaman siyah ya da beyaz değil. Boks kardeşliğinden gelen biri olarak bu kararın Kellie için ne denli zor olduğunu ancak hayal edebilirim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!