Umuda yolculuk Lampedusa’ya ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Umuda yolculuk Lampedusa’ya ulaştı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 06, 2019 11:01

Libya’dan tekneyle Akdeniz’e açılan 48 düzensiz göçmenin, kendi imkanlarıyla İtalya’nın Lampedusa Adası’na ulaşmayı başardığı bildirildi. Diğer yandan ‘Ocean Viking’ isimli arama-kurtarma gemisinin Akdeniz sularında kurtarma faaliyetlerine katıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Ä°TALYAN basınında yer alan haberlerde, Libya’dan tekneyle hareket eden, aralarında 3’ü hamile 27 kadın ve 6 küçük çocuÄŸun bulunduÄŸu 48 düzensiz göçmenin, kendi imkanlarıyla Lampedusa’ya ulaÅŸtıkları belirtildi. Haberlerde düzensiz göçmenlerin, çoÄŸunluÄŸunu FildiÅŸi Sahili, Mali ve Tunus kökenlilerin oluÅŸturduÄŸu ifadelerine de yer verildi. Göçmenlerin, Libya’dan Lampedusa’ya 2 gün süren yolculukları sırasında denizde bebekten 30 yaÅŸlarındaki insanlara kadar çok sayıda göçmenin cesediyle karşılaÅŸtıkları ifade edildi.Â

Umuda yolculuk Lampedusa’ya ulaştı

Umuda yolculuk Lampedusa’ya ulaştı
AFRİKA’DAN AVRUPA’YA GÖÇ ROTASI
Öte yandan, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü ve SOS Mediterranee tarafından idare edilen Ocean Viking isimli arama-kurtarma gemisinin dün Marsilya’dan hareket ettiği ve İtalya ile Libya arasındaki uluslararası sularda kurtarma faaliyetlerine katıldığı bildirildi. Akdeniz’in İtalya, Malta ve Libya arasında kalan bölgesi, son yıllarda Afrika’dan Avrupa’ya geçişte kullanılan düzensiz göç rotalarından birisi olarak öne çıkıyor. Umuda yolculuk için Libya’dan denize açılan düzensiz göçmenlerin bir kısmı denizi geçmeyi başarıyor ya da kurtarılıyor, bazıları ise yaşamını yitiriyor.

BAKMADAN GEÇME!