Uluslararası Tiyatro’da yeni dönem: Bizi parça parça seveceksiniz...

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Tiyatro’da yeni dönem: Bizi parça parça seveceksiniz...
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 08, 2019 16:40

Dünya kültürünü Frankfurt’ta buluşturan Uluslararası Tiyatro (ITF), Türkiye kökenli sanatçıların yönetimindeki 3’ncü sezonuna ‘Bizi parça parça seveceksiniz! Parça parça, parça parça’ sloganıyla başladı. ITF, yeni sezonda 25 farklı kültür ve ülkeden 800 sanatçıyı Frankfurtlularla bir araya getirecek.

Haberin Devamı

FRANKFURT Uluslararası Tiyatro, Türkiye kökenli tiyatrocuların yönetiminde üçüncü sezonunu, politikacılar, tiyatroseverler ve sanatçıların katıldığı renkli bir akşamda, ‘Bizi parça parça seveceksiniz! Parça parça, parça parça’ sloganıyla başlattı.

Yaklaşık 30 yıldır birlikte tiyatro yapan ve ITF’nin yönetimini birlikte devralan Güneş Tiyatrosu’nun kurucuları Müjdat Albak, Tülay Yongacı ve Cüneyt Sezer ile tiyatro yöneticilerinden Intendant Feramuz Sancar başta olmak üzere çok sayıda sanatçı, sahneye çıkarak yeni sezonda yer alacakları oyunlar, gösteriler ve konserlerin duyurusunu bizzat yaptı. Bazı programlar ise video sunumlarıyla tanıtıldı. 2019-2020 sezonunda ITF’de gerçekleştirilecek tiyatro, müzik ve edebiyat konulu yaklaşık 150 programda, 25 farklı kültür ve ülkeden 800 sanatçı sahneye çıkacak.

Haberin Devamı

Â

Uluslararası Tiyatro’da yeni dönem: Bizi parça parça seveceksiniz...

1997’de Ankara’da Güneş Tiyatrosu’nu kuran ve 2002’den itibaren çalışmalarını Almanya’da sürdüren Tülay Yongacı, Müjdat Albak ve Cüneyt Sezer, yeni sezonda Frankfurt’taki tarihlerini sahnede anlatacak.

BEN NEREDEN GELÄ°YORUM
Yeni dönemde sahnelenecek oyunlardan biri de Güneş Tiyatrosu’nun Frankfurt’taki geçmişini konu alan ‘Ben nereden geliyorum? - Woher komme ich?’ olacak. Oyun, aynı zamanda Frankfurt’un göçmen nüfusunun yoğun olduğu Gallus bölgesinin 20 yıllık tarihini de sahneye taşıyacak.
Batı’ya gidip, yeni bir hayat kurmanın hayalleri içindeki üç kızkardeşi konu alan ‘Üç Kız Kardeş’ oyunu, 15 Eylül’de Türkçe, İngilizce ve Almanca sahnelenecek. Ünlü yazar Anton Çehov’un eserinden sahneye uyarlanan oyunda İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncularından, Hayal Perdesi Tiyatrosu‘nun Sanat Yönetmeni Selin İşçan’la, tanınmış sinema ve tiyatro oyuncusu Jale Arıkan ve Nisan Arıkan oynuyor.

Â

Uluslararası Tiyatro’da yeni dönem: Bizi parça parça seveceksiniz...

Köln’de yaşayan kabaretist Aydın Işık, Frankfurt’ta hem tek başına, hem de Britanyalı meslektaşı Mike McAlpine ile sahneye çıkacak.

Haberin Devamı

SUÇ VE KEZA
Yeni sezonda Rus edebiyatının bir başka büyük ismi Dostoyevski’nin ünlü eseri Suç ve Ceza’sı ise Müjdat Albak’ın yönetiminde ‘Suç ve Keza’ adı altında sahnelecek. Oyunda Barış Atay‘la Cüneyt Sezer rol alacak.
25 yıl önce Frankfurt’ta kurulan ITF‘nin yönetimi, 2018 başında Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann ve Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı’nın katıldığı bir programla Güneş Tiyatrosu’na devredilmişti.

Â

Uluslararası Tiyatro’da yeni dönem: Bizi parça parça seveceksiniz...

Evin Küçükali ve Julia Schüler’den oluşan ‘Katiju’ grubu da yeni sezonda çeşitli kültürlerin müzikleriyle ITF sahnesinde yer alacak.

BAKMADAN GEÇME!