Ukrayna'da savaşan İspanyollar gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Ukraynada savaşan İspanyollar gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2015 12:01

İspanya polisi, Rusya yanlısı ayrılıkçıların yanında Ukrayna'da savaştıktan sonra ülkelerine dönen sekiz İspanyol vatandaşının gözaltına alındığını duyurdu.

Haberin Devamı

İspanya Emniyet Genel Müdürlüğü'nden verilen ilk bilgilerde, yaşları 20 ila 30 arasında değişen sekiz İspanyol vatandaşının Asturias, Katalonya, Extremadura, Murcia, Navarra ve Madrid bölgelerinde yakalandıkları belirtildi. Ukrayna'da savaşan İspanyollardan üçünün eski asker oldukları bildirildi.

AVRUPA'DAKİ ÖRGÜTLERDEN DESTEK

İspanya'daki farklı komünist örgütlere bağlı oldukları belirtilen sekiz kişinin, Ukrayna'ya gitmek için Avrupa'daki Rusya yanlısı örgütlerden destek aldıkları açıklandı. Şubat ayında farklı zamanlarda İspanya'ya döndükleri tespit edilen İspanyolların Ukrayna'da savaştıklarını gösteren fotoğrafları internette yayınladıkları da kaydedildi.

YARGI ÖNÜNE ÇIKACAKLAR

Bu sabah eş zamanlı operasyonlarla gözaltına sekiz kişinin "İspanyol çıkarlarına karşı saldırı, silah ve patlayıcı madde kullanma, adam öldürme olaylarına karışmak" suçlarından Madrid'deki Ulusal Mahkeme hakiminin karşısına çıkarılacakları bildirildi.

Polis kaynakları, bazı genç İspanyolların aynı şekilde Rusya yanlısı ayrılıkçıların safında savaşmak üzere Ukrayna'ya gitmek için hazırlandıklarının ortaya çıkarıldığını açıkladı.

İspanya'daki operasyonun benzerlerinin Almanya, Fransa, İtalya gibi Avrupa'daki bazı ülkelerde de yapıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!