Ukrayna'da insan kaçakçılığı raporu

Güncelleme Tarihi:

Ukraynada insan kaçakçılığı raporu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 15:08

Avrupa Konseyi, Ukrayna'da insan kaçakçılığıyla ilgili ilk değerlendirme raporunu tamamladı.

Haberin Devamı

Avrupa Konseyi İnsan Kaçakçılığına Karşı Eylem Uzmanları Grubu (GRETA), raporda Ukrayna'da insan kaçakçılığıyla mücadele için yapılan yasal düzenlemeler ve atılan adımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ukraynalı yetkililerin çabalarını takdirle karşıladıklarına işaret eden GRETA, insan kaçakçılığının önüne geçilmesi için hala atılması gereken birçok adım olduğunu vurguladı.

Raporda GRETA'nın bölgede yaşanan son krizin insan kaçakçılığına olumsuz yansımasından ve ülke içinde kadınlar ile çocuklar da dahil insan kaçakçılarına kolayca hedef olabilecek birçok kişinin yer değiştirmek zorunda kalmasından derin endişe duyduğu belirtildi.

İnsan kaçakçılığı kurbanlarının kimliklerinin belirlenmesi için 2012'de uygulanmaya başlayan prosedüre rağmen Sosyal Politikalar Bakanlığınca "kurban" olarak tanınan kişi sayısındaki azlığın, sistemin doğru işleyip işlemediği konusunda soru işaretleri doğurduğuna dikkat çekilen raporda bu konuda da daha çok çaba sarf edilmesi gerektiği dile getirdi.

Raporda, kurbanlara yardım edilmesi ve gerekli koruma önlemlerinin alınması için kamu bütçesi ayrılması gerektiğine işaret edilirken, kurbanların tazminat alabileceği bir sistemin gerekliliğine de vurgu yapıldı. Ukraynalı yetkililere insan kaçakçılığıyla ilgili vakaların geniş çaplı incelenmesi ve soruşturulması uyarısının yapıldığı raporda, soruşturma sürecinin doğru işleyip işlemediğinin de takip edilmesi gerektiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!