Ukrayna: Zaharçenko bomba ile ölmedi, Rusya izini kaybettirdi

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna: Zaharçenko bomba ile ölmedi, Rusya izini kaybettirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 12:13

Ukrayna basını, iç savaştan sonra Rusya yanlılarının kurduğu Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin geçen hafta suikastla öldürülen lideri Aleksandr Zaharçenko’nun ölmediğini, bombalama olayının Rusya’nın kurgusu olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

UKRAYNA basını, geçen hafta Donetsk’te bir kafede otururken bombalı saldırıyla öldürülen Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin lideri Aleksandr Zaharçenko’nun ölümüne inanmıyor. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerinin yaşanan bombalı saldırıdan sonra yaptıkları araştırmayı irdeleyen Ukrayna basını, AGİT gözlemcilerinin Zaharçenko’nun cesedini görmediğini iddia etti. Bombalama sırasında görgü şahitlerinin beyanlarına da yer veren basın kuruluşları, Zaharçenko’nın kafede gerçekleşen görüşmeden erken ayrıldığını belirterek iddialarını güçlendirmeye çalıştı.

Ukrayna: Zaharçenko bomba ile ölmedi, Rusya izini kaybettirdi

RUSYA: DELİ SAÇMASI
Ukrayna basını, yaşananların tümünün Rusya’nın kurgusu olduğunu, saldırı haberleriyle Zaharçenko’nun izinin kaybedilmek istendiğini, Zaharçenko’nun ölmediğini, Donetsk’te üst düzey yetkililerin bunu bildiğini ve Zaharçenko’dan hala emir aldıklarını iddia etti. Rus basınında da yer alan haberle ilgili iddiaları birçok Rus gazeteci ise ‘deli saçması’ olarak yorumladı.
Zaharçenko’nun ölümünün ardından Donetsk Halk Cumhuriyeti parlamentosunda yapılan oylama sonucunda başkanvekili görevine Parlamento Başkanı Denis Puşilin'in getirilmesi kararlaştırılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!