UID’den, Belçika’daki saldırıya kınama

Güncelleme Tarihi:

UID’den, Belçika’daki saldırıya kınama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 10:32

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), hafta başında Anderlues kasabasında, 19 yaşındaki Müslüman bir kıza yapılan saldırıyı ‘şiddetle’ kınadı. Belçika İslam Temsil Kurulu (EMB) ve Belçika İslam Enstitüleri Koordinasyon Konseyi de saldırının Belçika'nın tüm değerlerine yapıldığını belirterek sorumluların yakalanmasını istedi.

Haberin Devamı

UID’den yapılan yazılı açıklamada, “Demokratik toplum ve birlikte yaşama kültürüne derin yaralar bırakabilecek, nefret ve şiddeti iki toplum arasında körükleyebilecek böylesi bir saldırıyı, başta sivil toplum örgütleri ve Müslümanlar olarak kabul etmemiz mümkün değildir” denildi. Avrupa’nın, özellikle de Belçika’nın, insan hakları, temel özgürlükler ve inanca saygı bağlamındaki hassasiyetinin bilindiği belirtilen açıklamada, “İsteğimiz, yetkili tüm kurum ve kuruluşlardan, devletin hukukçularından bu olaya gereken en uygun şekilde, bir daha yaşanmamasına örnek teşkil edecek nitelikte adım atmalarıdır” ifadelerine yer verildi.

HAREKETE GEÇİLMELİ
Açıklamada, bu olayın, sadece ırkçılık değil aynı zamanda ayrımcılığı da körükleyen bir yapıya sahip olduğuna işaret edilerek, “Çünkü saldırıya uğrayan bir kadındır. Kadına, özellikle de Müslüman ve başörtülü bir kadına yapılan ayrımcılığı da esefle kınıyoruz. Belçika’nın Anderlues kasabasında yaşanan ırkçı saldırıyı şiddetle kınıyor, bu saldırıdan dolayı duyduğumuz derin üzüntüyü tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadeleri kullanıldı.
İslamofobya ve ırkçılığın, normal bir davranış olarak benimsenip Belçika toplumu içerisinde yerleştirilmek istendiğine değinilen açıklamada, “Bu kabul edilemez davranışı engelleme yolunda, başta Belçikalı ve Müslüman kökenli siyasetçilerden ve sivil toplum örgütlerinden harekete geçmelerini diliyoruz” çağrısında bulunuldu.

Haberin Devamı

BELÇİKA’NIN DEĞERLERİNE SALDIRDILAR
Belçika’daki Müslüman toplumunu temsil eden ve hükümetle toplum adına ilişkileri yürüten Belçika İslam Temsil Kurulu (EMB) ve Belçika İslam Enstitüleri Koordinasyon Konseyi de (CIB), 19 yaşındaki Müslüman kızın Charleroi şehrinde uğradığı saldırıyı şiddetle kınadı. Yapılan ortak yazılı açıklamada, genç kızın dini inancı nedeniyle hedef alındığının açık olduğu, saldırının şiddetle kınandığı belirtildi. Alçak saldırıyla tüm Belçika toplumunun temel değerleri ve dini özgürlüğünün saldırıya uğradığı kaydedildi. Topluma da itidal çağrısı yapılarak “Şiddete şiddetle cevap verilmez” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

OLAY NASIL OLMUŞTU?
Brüksel’in 60 kilometre güneyindeki Charleroi şehrine bağlı Anderlues bölgesinde, Müslüman bir genç kız, pazartesi gecesi sokakta 2 kişinin sözlü ve fiziksel saldırısına uğramıştı. Sokakta genç kızın önünü kesen saldırganlar, önce kendisine hakaret etmiş ardından da başındaki örtüyü ve elbiselerini yırtmıştı.
Saldırganlar kaçmaya çalışan genç kızı yerde sürükleyerek, “Pis Arap” şeklinde hakaretlerde bulunmuş, genç kızın karnına, ayaklarına ve vücudunun çeşitli yerlerine kesici aletle zarar vermişti.

BAKMADAN GEÇME!