UID dünya markası olacak

Güncelleme Tarihi:

UID dünya markası olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 13:52

UID Genel Başkanı Bülent Bilgi, geçmiş dönemlerde önemli hizmetlere imza atan UETD’nin yeni bir vizyon ve ekiple UID’i dünya markası yapacaklarını söyle.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 20 Mayıs’ta Bosna Hersek’te yapılan ve UETD’nin isminin UID olarak değiştirildiği 6. Olağan Genel Kurul’da genel başkan seçilen Bülent Bilgi, birliğin geleceği ve yeni vizyonu hakkında bilgi verdi. UID olarak Avrupa kıtasındaki Türklerin yanı sıra nerede bir insanımız varsa, onların taleplerini karşılamak için teşkilatı genişletme kararı aldıklarını belirten Bilgi, şunları söyledi:
“UID olarak önümüzdeki süreçte UETD’den UID’e transformasyon sürecini tamamlamamız gerekiyor. UID bir dünya markası olacak. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) ismiyle kurulan bu oluşumun artık Avrupa’dan çıkıp dünyaya açılma vakti geldi. UID olarak sadece Avrupa ülkelerindeki konulara değil de dünyada Türk toplumuyla ve gönül coğrafyamızla ilgili projelere, panellere, konferanslara ağırlık vereceğiz. Yani bulunduğumuz ülkelerle Türkiye arasındaki konuların yanı sıra bulunduğumuz ülkedeki Türk toplumunun sorunlarını da daha güçlü şekilde dile getirmek ve gündem yaratmak için çalışacağız.”

Haberin Devamı

UID dünya markası olacak

PROJELERİMİZ ARTACAK
“Yeni ekiple bu çalışmaları bir adım daha ileri götürmek ve dünya çapında çalışma yürütmek için çalışacağız. Örneğin, Almanya’da NSU cinayetleri ve davaları, dünyada İslamafobi gibi konularda paneller ve konferanslarla proaktif bir şekilde gündemi oluşturma noktasında çalışmalarımız olacak. Savunma pozisyonundan değil de haklı olduğumuz davaları gündeme taşıma noktasında projelerimiz artarak devam edecek. UID’in önümüzdeki süreçte ağırlık vereceği diğer konulardan biri de teşkilatlanmamızı dünya çapına yaymak olacak.”

UID dünya markası olacak

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ
“Demokrasinin ana sütunlarından bir tanesi seçmenin siyasetçiyi tanıması ve onun fikirlerini almasıdır. Dolayısıyla Almanya, Hollanda ve Avusturya’da bu hak Avrupalı Türklerin, yurt dışı Türklerin elinden alınmış durumda. Siyasetçilerin buraya getirilmesiyle ilgili yasaktan dolayı bu haktan, bilgi alma hakkından buradaki insanlar mahrum ediliyorlar. Bu demokratik bir tutum değil. Bilim insanları, tarihçiler, yazarlar ve gazeteciler var. Sivil toplum kuruluşu olarak, UID olarak üzerimize düşeni yapacağız. Madem siyasetçilerin gelmesi yasaksa biz de buraya diğer isimleri Avrupa’nın değişik noktalarına davet edip insanımızla buluşturacağız, insanımızın bir nebze olsun bu kişiler tarafından bilgilendirilmelerini sağlayacağız. 24 Haziran’da seçmenlerin sandığa gitmesi elzem. Çünkü bu normal bir seçim değil, ana vatanımızın beka meselesi. Sandığa gidip, geçmişi de değerlendirip, AK Parti’nin öncesini ve sonrasını değerlendirip doğru bir seçim yapacaklarına inanıyorum. Anadolu ferasetine sahip Avrupalı Türkler bu doğrultuda oylarını kullanacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!