UETD Aşağı Saksonya Bölge Başkanı İlhami Oğuz oldu

Güncelleme Tarihi:

UETD Aşağı Saksonya Bölge Başkanı İlhami Oğuz oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 12:29

Almanya’nın Hannover kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Aşağı Saksonya Eyaleti başkanlık seçimi yapıldı. Eski başkan Suat Kaya’nın yerine yönetimdeki İlhami Oğuz başkan seçildi.

Haberin Devamı

Hannover’de düzenlenen kongreye UETD Genel Başkanı Zafer Sarıkaya da katıldı. Sarıkaya yaptığı açıklamada, "UETD kuruluşundan bugüne kadar gelmiş olduğu süreçte insanla ilgilenen, insana hizmet götüren, Avrupalı Türklere yaşam biçiminde kolaylık sağlayan bir perspektifle yola çıktı. Önümüzdeki süreçte de Avrupa’daki Türk toplumuna hizmet eden aynı zamanda Avrupa’daki Müslüman toplumunun sıkıntılarıyla ilgilenen ve bunlara siyasal, kültürel, sosyal anlamda çözüm bulan bir dernek olarak çalışmalara devam edeceğiz" dedi.

"HERKESE KUCAK AÇACAĞIZ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ"

UETD Aşağı Saksonya Eyaleti’nin yeni başkanı seçilen İlhami Oğuz, yapacakları çalışmalarda kesinlikle her kesime kucak açacaklarını söyledi. Gazeteci olan Oğuz, yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi: "Almanya’da milli ve manevi değerlerimizi iyi bilen, iki ülke ilişkilerini iyi bilen gençlerimizi bu alanda yetiştirmemiz ve Alman siyasetine kazandırmamız gerekiyor.

Bizlerin olmadığı yerleri bizden gözüken ama bizden olmayanlar doldurur. Oy verdiğimiz kişilerin, bizlerin haklarını hukuklarını koruyan yöneticiler olması gerektiğini düşünüyoruz. Türk ve Türkiye düşmanlığı yapan siyasilere ve siyasi partilere, seçimlerde destek vermeyeceğiz. Dernek olarak kesinlikle kimseyi ötekileştirmeyecek, herkese kucak açacağız."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!