Üçüncü kez sıçrayabilecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü kez sıçrayabilecek mi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 11:07

Yunanistan'da bu kez öğretmenler sokağa döküldü. Ekonomik krizin etkilerinin hala giderilemediği ülkede şimdi gözler Almanya'daki seçimlerde.

Haberin Devamı

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’da kemer sıkma önlemleri çerçevesinde binlerce memurun işten çıkarılma kararını protesto eden öğretmenler başkent Atina’da polisle çatıştı. Polis, öğretmenleri dağıtmak için biber gazı kullandı.

Atina Haber Ajansı ANA’nın haberine göre, binlerce öğretmen dün iş bırakarak İdari Reformlar Bakanlığı’na yürümek istedi. Ancak öğretmenler polis müdahalesiyle karşılaştı. Polis öğretmenleri su ve biber gazıyla dağıtmaya çalıştı.

ANA çıkan olaylarda çok sayıda öğretmenin gözaltına alındığını duyururken, işten çıkarmaları protesto için bugün avukatlar, doktorlar ve hemşirelerin de yürüyüşe katılacağı duyuruldu.

GÖZLER ALMANYA'DA
Yunanistan için hazırlanan iki kurtarma paketi de krizden çıkmasını sağlayamadı. İlk paket 73 milyar Euro, ikincisi de 173 milyar Euro büyüklüğe sahipti.

Haberin Devamı

Şimdi Yunanistan için üçüncü bir paketin gündeme alınabileceği söyleniyor. Zaten Euro Bölgesi'nin en etkili ülkesi olan Almanya'nın Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble de yaptığı açıklamalarda üçüncü paketin hazırlanması gerektiğini savunuyor.

Pazar günkü seçimlerden Başbakan Angela Merkel liderliğindeki koalisyonun devamı yönünde bir sonuç çıkması, Yunanistan'ı da rahatlatacak. Böylece üçüncü bir paketin gündeme gelme olasılığı artacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!