Türksat Belgenet mobil cihazlarda

Güncelleme Tarihi:

Türksat Belgenet mobil cihazlarda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2014 10:42

Türksat AŞ'nin geliştirdiği elektronik belge yönetim sistemi (Belgenet), artık mobil platformlarda da kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Türksat AŞ'den yapılan açıklamada, 100 bini aşkın kişinin kullandığı, kamu ve özel sektörde kağıtsız ofis sürecine geçişte önemli bir kilometre taşı olan Belgenet'in, resmi evrak oluşturma, takip, onay ve elektronik arşivlemeyi içerdiği belirtildi. Bakanlıklar ile üniversiteler, ekonomi, bilişim ve sosyal alanda faaliyet gösteren önemli kamu kurumlarında başarıyla işletilen Belgenet'in, KKTC'nin e-sisteme geçişinde de önemli bir yere sahip olacağı ifade edildi.

Mobil platformlarla Belgenet'in, mekan ve donanım bağımsızlığıyla zaman konusunda rahatlık sağladığına dikkat çekilen açıklamada, kullanıcıların mobil ara yüze, iPhone, iPad ve Android cihazlarının tarayıcılarından erişebildiği ve belgelere ait mobil imza ile imzalama, paraflama, havale gibi birçok işlemin gerçekleştirildiği kaydedildi.

Sürdürülebilir bilişim hizmetleri sunan Türksat'ın, bilgi ve birikimini Belgenet ürününün güncel teknolojik yeniliklerin ışığında geliştirilmesinde kullandığı ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) konusundaki tecrübesini kamu kurum ve kuruluşların hizmetine sunduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"KKTC Başbakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve Türkiye İstatistik Kurumunda 100 bini aşkın kişi, Belgenet'i aktif ve etkin bir şekilde kullanıyor."

Belgenet nedir?

Türksat tarafından geliştirilen Belgenet, kamuda elektronik belge yönetim sisteminin yaygınlaşmasına yönelik önemli bir boşluğu doldurmak üzere tasarlandı. Belgenet, belge süreçlerini elektronik ortama taşıyarak kurum ve kuruluşlarının verimlilik ve performanslarının arttırılmasına katkıda bulunuyor. Belgenet ile kurum ve kuruluşlarına Türksat güvencesiyle yenilikçi, sürdürülebilir ve kesintisiz destek hizmeti sunuluyor.

e-Devlet Kapısı'na geçiş sürecinde, kamuda hızlı ve etkin iletişimin gerçekleştirilmesini kolaylaştıran Belgenet, kağıt tasarrufunun yanı sıra bürokratik süreçleri hızlandırarak, belgelerin etkin takibi, kolay erişim ve güvenli arşiv imkanı sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!