Frankfurt'ta House of Finance'ın temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Frankfurtta House of Financeın temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 10:49

Almanya’nın Frankfurt kenti yakınlarında Türk yatırımcı Dr. Selim Balcıoğlu’nun girişimi, Türk mimar ve mühendislerin projelendirip Türk inşaat firması tarafından inşa edilecek ‘House of Finance’ın temeli atıldı.

Haberin Devamı

HOUSE of Finance’ın temel atma törenine Frankfurt Ekonomi Ataşesi Zeynep Akkaş Çağlar, Ticaret Ataşesi Tansu Günendi, belediye meclis üyelerinin yanı sıra iş dünyasından davetliler katıldı. Törende konuşan Dr. Selim Balcıoğlu, bir hastanede farklı branşlardan doktorların olduğu gibi, bu projede de finans sektöründe faal banka, sigorta, muhasebe, lojistik ve hukuk gibi alanları kapsayan farklı şirketlerin yer alacağını söyledi. Yaklaşık 2 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilecek ofis binası 3 kat, 6 üniteden oluşacak. Kiracılar arasında bölgenin en büyük bankası Nassauische Sparkasse’nin yanı sıra Axa Sigorta, Selcor AG, CDE GmbH gibi büyük şirketlerin yer almaya başladığı da bildirildi. 1200 metrekare kullanım alanına sahip ofis binasının açılışı Mayıs 2019’da yapılacak.

Haberin Devamı

Frankfurtta House of Financeın temeli atıldı

TÜRK UZMANLARIN ESERİ
Türkiye ve Avrupa’da faaliyet gösteren Paradigma Architects’ten Mimar Utku Külahçı ve Barış Önal ve 3PLEX Planungsbüro Architektur’tan Mimar Bora Türkay’ın ortaklaşa tasarladığı projenin mekanik müellifi Mak. Müh. Abdullah Eldelekli, statik müellifi ve yangın danışmanı İnş. Müh. Tolga Karakaş, elektrik müellifi Elk. Müh. Halim Yıldırım, yeminli statik denetim mühendisi Sait Diyap oldu.

Temel atma törenine katılan Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği Almanya’nın İkinci Başkanı Bülent Aydın, “Yarım yüzyıl önce çoğu işçi olarak Almanya’ya göç eden vatandaşlarımız artık işveren haline geldi, her konuda bilgi ve söz sahibi oldular. Bu proje bizim Almanya’da kendi kendimize yettiğimiz ve nitelikli işler yapabileceğimizin kanıtıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!