Türkler dönüyor Almanya kaybediyor

Güncelleme Tarihi:

Türkler dönüyor Almanya kaybediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 10:19

BAKAN Aydan Özoğuz, Almanya’da doğup büyüyen ve eğitimlerini bu ülkede tamamlayan Türk kökenli gençlerin, Türkiye’ye dönmeleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bu durum Almanya için büyük kayıp.

Haberin Devamı

Bu gençler burada büyüyor. Kökenleri nedeniyle Almanya’da tam olarak kabul görmedikleri hissini taşıyorlar. Bu durum Almanya için büyük kayıp. Bizim acil olarak ‘Sen buraya aitsin. Ve bu ülkenin değişmez bir parçasısın’ kültürünü yerleştirmemiz lazım. Son yapılan araştırmalar da gösteriyor ki okulu iyi bir notla bitirse bile sırf Türk isminden dolayı başvurusu reddedilenler var.”
Almanya’da ilk kuşak Türk kadını ve erkeğinin basit ve zor işlerde çalıştığını vurgulayan Özoğuz, “İkinci jenerasyona ise yabancı muamelesi yapıldı. Onlara bu ülkenin bir parçası oldukları hissi verilmedi. Onların burada kendi evlerinde oldukları ve Alman oldukları hissi verilmedi. Ancak üçüncü kuşakta durum değişti. Şimdi üçüncü kuşak hem Alman pasaportu hem de anne ve babalarının sahip olduğu pasaportu alabiliyor” dedi. Kendisinin de çifte vatandaş olduğunu belirten Özoğuz, “Çok net olarak ben Türk kökenli bir Alman’ım. Türkiye’de akrabalarımı ziyaret ettiğimde onlar için ben ailenin Alman bir üyesiyim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!