Türkiye'den gönderilen Suriyeli mülteciler Almanya'da

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden gönderilen Suriyeli mülteciler Almanyada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 11:54

Türkiye'den uçakla Hannover'e 42 Suriyeli mülteci getirildi. AB ile Türkiye arasında varılan anlaşma çerçevesinde gelen Suriyeliler protesto edildi.

Haberin Devamı

Türkiye'den Avrupa'ya yerleştirilecek Suriyeli mültecilerden ilk grup uçakla Almanya'nın Hannover kentine getirildi. İki ayrı yolcu uçağıyla toplam 42 Suriyeli Hannover kentine indi.

GELEN SURİYELİ MÜLTECİLER PROTESTO EDİLDİ

Türkiyeden gönderilen Suriyeli mülteciler Almanyada



Almanya'da mülteci istemeyen protestocular 'Lütfen kaçmaya devam edin, burada yaşamak için hiçbir şey yok. Mülteciler hoş gelmediniz' afişleri ve dövizleriyle Suriyelileri havaalanında karşıladı.

OTOBÜSE BİNDİRİLDİLER 

Türkiyeden gönderilen Suriyeli mülteciler Almanyada


Protesto edilen Suriyeliler, güvenlik önlemleri arasında havaalanından otobüse bindirilerek Göttingen kenti yakınlarındaki mülteci barınağına yerleştirildi.

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında sağlanan anlaşma gereğince Yunan Adaları'na yasal olmayan yollardan geçiş yapmış ve Türkiye'ye gönderilecek Suriyeliler karşılığında, Türkiye'den Avrupa'ya yerleştirilecek ve yasal iltica statüsü sağlanacak mültecilerden 24 kişilik ilk grup öğleden önce Hannover'e indi. 18 kişilik ikinci grup ise öğleden sonraki yolcu uçağıyla geldi.

Türkiyeden gönderilen Suriyeli mülteciler Almanyada


AB ile Türkiye arasındaki mülteci kabul etme anlaşması 20 Mart'ta yürürlüğe girmişti. Anlaşma gereği Almanya Türkiye'den alınacak toplam mültecilerin beşte birini kabul edecek.

AB üyesi 27 ülke ise geri kalan beşte dördünü alacak. 2015 yılında, yüzde 40'ı Suriyeli olmak üzere bir milyon 100 bin mülteciyi alan Almanya'nın 2016 yılında yasal yollarla Türkiye'den 15 bin Suriye'li mülteciyi alması planlanıyor.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!