Türkiye kökenli iki kadına müebbet

Güncelleme Tarihi:

Türkiye kökenli iki kadına müebbet
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 12:51

Alman vatandaşı iki Türkiye kökenli kadın, terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları gerekçesiyle Irak'ta ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

DIE Welt Gazetesi'nin haberine göre İlknur K. ve Hediye Abdulkader M.'nin yargılandığı dava Bağdat'ta görüldü. Karar duruşmasında söz alan hediye Abdulkader M., terör örgütü DEAŞ ile bir bağlantısının bulunmadığını ve örgütün üyesi olmadığını öne sürdü. Eşinin, Suriye’den Türkiye’ye geçen mültecileri yardım edeceklerini söyleyerek kendisini kandırdığını iddia etti.

İlknur K. ise eşinin DEAŞ karşıtı olduğunu ve DEAŞ lideri ile ilgili espri yaptığı için hapse konduğunu anlatarak örgüt ile bağlantısının bulunmadığına hakimi ikna etmeye çalıştı. Ancak iki kadının savunması da inandırıcı bulunmadı. Mahkeme iki kadına ömür boyu hapis cezası verdi.
Irak’ta aralarında Türkiye kökenlilerin de bulunduğu altı Alman vatandaşı kadın, DEAŞ üyesi veya örgüte yardım ve yataklık yapmaktan daha önce hapis cezası almıştı.

Haberin Devamı

20 YIL HAPİS YATACAK
Irak'ta ömür boyu hapis cezası 20 yıl ile sınırlandırıldığı için İlknur K. ve Hediye Abdulkader M., 20 yıl boyunca hapiste tutulacak. Duruşma sırasında Hollandalı gazetecilere konuşan İlknur K. “Gelecekle ilgili korkularım var” dedi. İlknur K., sonradan Müslüman olan Alman Patrick K. ile Almanya'da evlenmişti.
Yine bir Almanla evli olan Hediye Abdulkader M. gibi o da 2013 yılında eşiyle birlikte Türkiye üzerinden önce Suriye'ye geçmişti. Burada iki yıl kaldıktan sonra 2015 yılında Irak’a geçtiler. Kadınlar, DEAŞ'ın Ezidi kadınları rehin tuttuğu Irak’ın kuzeyinde yaşarken Irak güçlerince yakalanmış ve hapse konmuştu. Kadınların Alman eşleri de çıkan çatışmalarda ölmüştü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!