Türkiye 3 bin kitapla fuarda

Güncelleme Tarihi:

Türkiye 3 bin kitapla fuarda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 17:23

Frankfurt Kitap Fuarı başladı. Açılışı Almanya Dışişleri Başkanı Frank Walter Steinmeier, fuarın bu yılki konuk ülkesi Finlandiya’nın Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile yaptı.

Haberin Devamı

AÇILIŞA Finlandiya Cumhurbaykanı Niinistö’nün eşi şair Jenny Haukio, Hessen Başbakanı Volker Bouffier, Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, Finlandiyalı yazar Sofi Oksanen, Alman Kitap Yayıncıları Derneği Başkanı Heinrich Riethmueller, Frankfurt Kitap Fuarı Başkanı Jürgen Boos da katıldı. Steinmeier, Almanya ve Avrupa’daki internet sektörüne ABD şirketlerine karşı mücadele etmeleri ç ağrısında bulundu. Dijital piyasada telif haklarının küresel düzeyde yeniden tanımlanmasını isteyen Steinmeier, internetin dev veri şirketlerinin tekeline girmemesi gerektiğini savundu. 12 Ekim’e kadar devam edecek fuarı 300 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

5.1 NOLU SALONDA

Frankfurt Kitap Fuarı’nda yer alan 348 metrekarelik Türkiye Standı, dün törenle açıldı. Türk ulusal standında; Türk yayın dünyasının seçkin eserlerinden oluşan yaklaşık 3 bin kitap ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Frankfurt Kitap Fuarı’nın 5.1 nolu bölümdeki Türkiye Standı’nda, dün düzenlenen törende Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ve Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Yazar Doğan Hızlan birer konuşma yaptı. Konuşmacılar, kitap fuarlarının önemini, Frankfurt Kitap Fuarı’ndaki Türkiye Standı’nın yıllar içinde genişleyip zenginleşmesinden mutluluk duyduklarını dile getirdi. Eserleri Almanca’ya çevrilen ve yayınlanan Yazar Selahattin Yusuf ve Sinan Yağmur da açılışta yer alarak konuşma yaptı. Türkiye Standı’nda yazar Ahmet Ümit ve yemek kitabı yazarı Engin Akın’ın katılacağı etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca ebru sanatçısı Sezer Subaşı da fuar esnasında canlı performans gerçekleştirecek.

Standda yer alan TEDA kitapları bölümünde de farklı dillerde basılmış kitaplar sergileniyor. Fuarda ayrıca 3. Nolu bölümde Türkçe çocuk kitapları da yer alıyor.

Türkiye 3 bin kitapla fuarda
Altan Öymen Frankfurt’ta



Türkiye 3 bin kitapla fuarda
Konsolostan yazarlara davet



Türkiye 3 bin kitapla fuarda
Türk standında kitaplar



Türkiye 3 bin kitapla fuarda
Eserleri çok beğeniliyor

Türkiye 3 bin kitapla fuarda
Bıyıklı, onurlu isimden çarpıcı sözler


Türkiye 3 bin kitapla fuarda
Aylin çocuk kitapları gönüllüsü



Türkiye 3 bin kitapla fuarda
FRANKFURT KİTAP FUARI AÇILDI


Türkiye 3 bin kitapla fuarda
FUARIN TARİHÇESİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!