Türkçe, 3 okulda ikinci dil olacak

Güncelleme Tarihi:

Türkçe, 3 okulda ikinci dil olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 15:07

Hessen’de Türkçenin ikinci yabancı dil olması için yeni bir girişim başlatılıyor. Hessen Eğitim Bakanlığı, Türkçenin ikinci dil olarak okutulacağı üç yeni okul belirleyecek.

Haberin Devamı

Hessen ve Rheinland Pfalz eyaletlerinde çalışan Türkçe öğretmenlerin düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasında konuşan Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Yücel Tuna, anadil derslerinin format değiştirmeye başladığını söyledi.

Hessen Eğitim Bakanlığı’nın Türkçe’nin ikinci yabancı dil olarak için üç yeni okul belirleyeceğini kaydeden Tuna, “Geçmişte yapılan yanlış okul seçimleri, velilerin farklı tercihi Türkçe anadil derslerini işlevsiz hale getirmişti. Yeni dönemde bizlere çok büyük görevler düşüyor. Türkçe’nin önemini herkese anlatmalıyız” diye konuştu.

Hessen Türkçe Öğretmen Derneği Başkanı Zeynel Fırat, derslerin öğleden sonraya alınıp not ve devam mecburiyetinin kaldırılması, karşısına önemli seçmeli derslerinin konması, öğretmenlerin atamaması gibi faktörlerin, üniversitelerin ilgili bölümlerinin kapatılmasının anadili derslerini yok olma noktasına getirdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!