Türk modacı İngiltere’yi salladı

Güncelleme Tarihi:

Türk modacı İngiltere’yi salladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 11:38

İngiltere’de yaşayan Türk modacı Zeynep Kartal’ın Türkiye’nin tarihi mirasına yönelik birbirinden özel tasarımları, Londra Moda Haftası (London Fashion Week) kapsamında ünlü mankenler tarafından sergilendi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, eşi Esra Bilgiç, Elçi Müsteşar Fatih Ulusoy’un da onur konuğu olarak yer aldığı muhteşem defileye Fenerbahçe, Beşiktaş ve Milli Takımın efsane kalecisi Rüştü Reçber’in eşi Işıl Reçber, iş, sosyal yaşam ve moda dünyasının ünlü isimleri katıldı.

Türk modacı İngiltere’yi salladı


Ç. S. Lewis’in “Narnia” adlı klasik eserinden ilham alan modacı Zeynep Kartal, 2015/16 Sonbahar- Kış koleksiyonu ile soğuk bir Londra gecesinde modaseverleri bu defilesiyle büyüledi.

30 ESER 15 MANKEN

Şık bir davetle 30 eserin 15 manken tarafından sergilendiği gecede konuklar, mistik ve büyülü bir dünyayı keşfetti.

Türk modacı İngiltere’yi salladı


Zeynep Kartal, doğduğu yer olan Konya’nın nakışlarından esinlenirken kendi dokunuşları ile bunlara yeniden şekil vermiş. Kartal’ın, lüreks ipliklerin yaratıcı bir şekilde yerleştirildiği şeffaf bol paça organze tulumlar ve günün her saati giyilebilen yün pelerinlerin, 2015’e damgasını vuracak gibi gözüküyor.

Türk modacı İngiltere’yi salladı


Koleksiyon, iyiyle kötünün, geceyle gündüzün ve aydınlıkla karanlığın mücadelesini yansıtıyor. Kolleksiyonun imajı sınırlayıcı ve tunik etkisi boyun hatlarıyla, belirgin uzun kollarıyla ve sütün stili uzun elbiselerle sade olmasına rağmen. Grafik dokuması, deri gece elbiselerinde hassas zırhı anımsatan detaylarla sert unsurlar görülebiliyor.

Türk modacı İngiltere’yi salladı


IŞIL RECBER İLE ELELE YÜRÜDÜ

Zeynep Kartal, saf ipek kumaşları, fishtail küp, ostrich tüyü elbise detayları ve belirli belirsiz nakış süslemeleri ile daha ‘şehvetli’ kadın modellerini gözler önüne seriyor.
Kartal’ın 2015 Sonbahar Kış koleksiyonu daha koyu tonlara karşı yumuşak renk tonlarından ve belirsiz ten rengini de içeren yansıtıcı tonlardan oluşuyor. Renk kartelasınde kırık beyazı ve cam yeşilinin hafif tonları, metalik gri ile metalik haki ve bronz ışıltıları bulunuyor. Defilenin finalinde ise podyuma Işıl Reçber ile elele çıkan ünlü modacı Zeynep Kartal, damgasını vurdu. Göz kamaştıran defile davetliler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Türk modacı İngiltere’yi salladı


Defile sonrası ünlü İngiliz modeller, Anadolu Selçuklu T- shirt’leriyle poz verdiler.
Türkiye’yi tanıtma adına böyle bir proje başlatıldığını” ifade eden Kartal, “Anadolu Selçuklu defile için Konya’ ya, bütün modellerin Londra’dan gideceğini” söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!