Almanya’da günün adamı Serdar Yüksel

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da günün adamı Serdar Yüksel
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 12:15

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisinde kriz geçirip kalbi duran AfD üyesi, daha önce hasta bakıcı olarak çalışan Serdar Yüksel’in kalp masajıyla hayata döndü. Olaydan sonra ‘günün adamı’ ilan edilen Yüksel, kendisine yöneltilen tebrik ve teşekkür mesajlarına sosyal medya hesabından yayınladığı videoyla cevap verdi.

Haberin Devamı

KUZEY Ren Vestfalya Eyalet Meclisinde yapılan komisyon toplantısına ağır kalp sorunları olan AfD’li bir uzman da katıldı. Toplantı sırasında kalp krizi geçiren AfD’li bir anda yere yığıldı. Yardımına ise daha önce hasta bakıcı olarak çalışan Türkiye kökenli milletvekili Serdar Yüksel koştu.
AfD’li uzmanın kalbinin durduğunu tespit eden Yüksel, hemen kalp masajı yapmaya başladı. Bu sırada tecrübeli bir hemşire olan FDP milletvekili Susanne Schneider da Yüksel’in yardımına gidip suni teneffüs yaptı. İki vekilin 10 dakika süren mücadelesiyle AfD’li uzman hayata döndü ve hastaneye kaldırıldı.

‘İNSANİ BİR GÖREV’
Yüksel, olayın sosyal medya ve Alman medyasında yer almasından sonra ‘günün adamı’ ilan edildi. Her yerden teşekkür ve tebrik mesajları gelmeye başladı. Yüksel ise Facebook hesabından yayınladığı videolu mesajında şunları söyledi: “Çok sayıda tebrik ve teşekkür mesajı yağıyor. Yardım etmek benim için gayet doğal bir şey. İnsani bir görev. Burada söz konusu olan sosyal demokrat ya da AfD’li olmak değil, bir insan hayatı söz konusu. Böylesi durumlarda insan olarak birbirimize ihtiyacımız var. Hastanelerde çalışan binlerce insan her gün bu işi yapıyor. İnsan hayatı kurtarıyorlar, gazetelere çıkmadan. Toplumsal barış için birbirimize yardım en doğal bir davranış.”
Milletvekili Yüksel, hayatını kurtardığı AfD’li üyeye bir an evvel sağlığına kavuşması dileklerinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!