Türk işverenler iftar yemeğinde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türk işverenler iftar yemeğinde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 16:22

Türk-Alman İşverenler Derneği'nin (TDU), Mannheim Türksofrası Ocakbaşı Restrant'ta gerçekleştirdiği iftar yemeğinde işverenler, siyasiler ve bürokratlar biraraya geldi.

Haberin Devamı

Esnaf, sanatkar, tüccar ve sanayicileri iftar sofrasında birarada bulundurarak birlik ve beraberliğe vesile olmak istediklerini belirten TDU-Pfalz Yönetim Kurulu Başkanı Ender Önder, ''İslam dinini kullanıp cana kıyan örgütleri kınıyorum. Aynı zamanda Doğu Türkistanlı müslümanlara yapılan zulümden dolayı sonderece üzgünüz'' dedi.

İslam dininin temelinde barışın ve hoşgörünün yattığının altını çizen Önder, Ramazan ayının yaşanılan bölgede farklı dinler ve kültürlerarası iletişim kurmak için bir vesile olduğunu ifade etti.

Türk işverenler iftar yemeğinde buluştu

Katımın yoğun olduğu iftar yemeğinde Mainz Din Hizmetleri Ataşesi Ahat Taşçı, Rhein-Neckar Türk İşverenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan, Rhein-Neckar MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cebrail Akbulut, DİTİB Rheinland-Pfalz Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yıldız, CHP Baden-Württemberg Başkanı Kazım Kaya’nın da aralarında bulunduğu birçok özel misafir de hazır bulundu.

TDU-Pfalz Yönetim Kurulu Başkanı Ender Önder, Mayıs 2016’da Ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla bölgedeki işadamları ile birlikte görüşmelerde bulunmak amacıyla Türkiye’ye gidileceğini ve bu görüşmelere RLP Eyaleti Ekonomi Bakanı Eveline Lemke’nin de katılacağı müjdesini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!