Türk hemşirenin intihar davasında gülen emojiden beraat

Güncelleme Tarihi:

Türk hemşirenin intihar davasında gülen emojiden beraat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 15:05

Almanya’nın Grevenbroich şehrinde hemşirelik yapan Hasret B., 2016’da tatile gittiği Türkiye’de polis memuru Mevlüt T. ile tanıştı. Evlilik yolunda ilerleyen çiftin arası açılınca Hasret B., intihara teşebbüs etti. Ölümün kıyısından dönen Haslet B., kendisine “İntihar et, düzelir belki” diye mesaj atan eski sevgilisini mahkemeye verdi. Ancak İntihar girişiminden önce sevgilisine attığı mesajda gülen emoji kullanması beraat gerekçesi sayıldı. Davanın ayrıntıları şöyle:

Haberin Devamı

‘BOL SU İÇ, BOĞAZINDA KALMASIN’
Bakırköy 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın gerekçeli kararına göre Almanya’nın Grevenbroich şehrinde hemşirelik yapan Hasret B. (22), 2016’da tatil için Türkiye’ye geldiğinde polis memuru Mevlüt T. (23) ile tanıştı. Evlilik yolunda ilerleyen çiftin arası açıldı. Bunun üzerine Haslet B., psikolojik destek almaya başladı. 12 Ekim 2017’de Hasret B., Mevlüt T.’ye kendisine sahip çıkmasını, aksi takdirde intihar edeceğini belirten mesajlar yazdı. İntihar için içeceği ilaçların resmini de gönderince Mevlüt T. “Suyu bol iç, boğazında kalmasın, intihar et düzelir belki, niye ailene haber veriyorsun, ölmek için içmedin mi, sessizce odanda öl, ilaçla ölemezsin, intihar yolunu değiştir, kimsenin seni bulamayacağı yerde dene” gibi mesajlar attı. Hasret B. o gün intiharı denedi ancak kendini kötü hissedince ailesine haber vererek hastaneye gitti ve kurtarıldı.

Haberin Devamı

‘İNTİHAR EDECEĞİNE İNANMADIM’
Ölümün kıyısından dönen Hasret B. avukatı aracılığıyla Mevlüt T. hakkında şikâyette bulundu. İntihara yönlendirme, tehdit ve hakaret suçlamalarıyla hakkında dava açılan Mevlüt T. Bakırköy 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Her ayrılık kararında önüme intihar olayını sununca inanmadım. Ertesi gün de o mesajları çektim” dedi. Mesaj kayıt dökümlerinin içeriği, konuşmanın gidişatı, Hasret B.’nin ilaç içtiğine dair mesajından sonra gülme emojisi göndermesi, sanığın “Ben de edicem lan intihar” şeklindeki mesajı ve Hasret B.’nin daha önce de intihara yönelik yaptığı açıklamaları birlikte değerlendirildi. Mevlüt T.’nin Hasret B.’ye intihar girişimine dair açıklamasını ciddiye almadığı, dolayısıyla gönderdiği mesajlarda amacının intihara yönlendirmek olmadığı kanaatiyle bu suçtan beraatine karar verildi.
Mahkeme Mevlüt T.’ye hakaret ve tehdit suçlarından ise 3 ay 20 gün hapis cezası ve 600 TL adli para cezası vererek hükmün açıklanmasının geri bıraktı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!