Türk bankacılar 35. kez buluştular

Güncelleme Tarihi:

Türk bankacılar 35. kez buluştular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 12:57

Frankfurt'ta geleneksel Türk Bankacılar Akşamı'nda, Türk bankalarının rekabet gücüne dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Frankfurt'ta Türk Bankacılar 35. kez buluştu. T. C. Merkez Barkası, Akbank, Denizbank, DHB Bank, Eurocity Bank, Garanti Bank, İşbank, Oyak Anker Bank, Şekerbank, VakıfBank ve Ziraat Bank'ın birlikte düzenledikleri geleneksel etkinlik, Frankfurt Mariott Otel'de gerçekleşti. Buluşmaya farklı uluslardan bankacılar da ilgi gösterdi.

‘35. Türk Bankacılar Akşamı’na Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Konsolos Özkan Durmaz, Ticaret Ataşesi Gülay Babadoğan Tarakcıoğlu'nun yanısıra bankaların üst düzey yöneticileri Günay Yeşildoruk (T.C. Merkez Bankası), Cenk İzci, Mehmet Ulvi Taner (DenizBank), Okan Balköse (DHBank), Veli Abudak (Eurocity Bank), Emre Yalçınkaya (Oyak Anker Bank), Banu Özcan, Tuncay Akdevelioğlu, Ahmet Mesut Ersoy (DenizBank), Ali Kıvanç Ünal, Ayten Türkmen (ZiraatBank), Burak Seyrek (İşBank), Metin Yıldırım (Eurocity Bank) ile Yusuf Baylan (ŞekerBank) da katıldılar. Buluşmada, Emre Tamer, Christiane Dierk, Anja Beck, Angela Alsaesser'den oluşan Yaylı Sazlar Dörtlüsü de sahne aldı.

Haberin Devamı

"TÜRK BANKACILIĞI DÜNYA İLE REKABET EDEBİLECEK DÜZEYDE'

Türk bankacılar akşamında konuşan Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Türk bankalarının Almanya'da 1932 yılından beri faaliyet gösterdiklerini belirterek, "Türk bankacılığı, dünya ile rekabet edebilecek düzeye ulaştı. Türk bankalarının yalnızca Rhein Main Bölgesi'nde binden fazla çalışanı var. Bu bile Türk bankalarının gücünü gösteriyor. Türk bankacılığı son 20 yılda internet bankacılığı gibi teknik altyapıya yatırım yaptı. Türk bankalarının Basel Kriterleri ile çalıştıklarını da belirtmeliyiz "dedi.

Türk bankacılar 35. kez buluştular
Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcılığı’na atanan Burak Seyrek, Ziraat Bank CEO’su Ayten Türkmen, T.C. Merkez Bankası Frankfurt Temsilcisi Günay Yeşildoruk, Akbank CEO’su Banu Ejder Özcan ile Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik ile görev süresini tamamlayan Konsolos Özkan Durmaz, bankacılar buluşmasında biraraya geldiler.

Haberin Devamı

 "PARASI OLAN İÇİN KÖTÜ BİR ZAMAN"

Türk bankacılar 35. kez buluştular

Eurocity Bank Genel Müdürü Veli Abudak

Eurocity Bank Genel Müdürü Veli Abudak, emlak kredisi için müsait bir dönem olduğunu kaydetti. Faizlerin çok düşük olduğunu kaydeden Abudak, vatandaşlara bundan yararlanmalarını tavsiye etti.

Üç dört yıl daha bu durumun devam edebileceğini kaydeden Veli Abudak, "Avrupa Merkez Bankası'nın uyguladığı negatif faiz uygulaması ile kredi faiz oranları düşük, diğer taraftan fonlama da müsait. O faizle para tedarik edilebiliyor. Haziran'dan itibaren çıkaracağı fonlama imkanlarına negatif faiz uygulayacak. Vatandaşa dönüşüm, kredilere uygulanan faizlere şeklinde olacak. İpotek, emlak faizlerinde bunu görebileceksiniz. Ancak bu mevduata da yansıyor. Para yatırmak isteyen faiz alamayacak. Mevduatı, parası olan için kötü bir zaman. Kredi almak için çok uygun bir zaman" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

ELLİ YILIN EN BÜYÜK KARI

Türk bankacılar 35. kez buluştular

CEO Ayten Türkmen

Ziraat Bank'ın 51 yıldan beri Almanya'da faaliyette olduğunu kaydeden CEO Ayten Türkmen de son üç yılda karlılığı 50 yılın en üst seviyesine çıkarttıklarını belirterek, “Almanya ile Türkiye arasında 35 milyar dolar ticaret hacmi var. Bu büyüklükten bir pay almak istiyoruz. Almanya’nın tasarrufu paraları, bu ülkedeki Türk ve Alman şirketlerine, Almanya’dan Türkiye’de yatırım yapan şirketlere kredi olarak kullandırma amacı taşıyoruz. Dokuz temsilciliğimizde krediden çok Türk vatandaşlarına askerlik, ödemeleri Türkiye’deki hesaplardan havale, Türkiye’ye havaleler gibi hizmetler veriyoruz. Şubelerimizi yeniliyoruz. Sigorta şirketleriyle görüşüyuz. Türk vatandaşları için ileride ufak bir yatırımla ileride fayda sağlayabilecek ürünler sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

Türk bankacılar 35. kez buluştular
35. Türk Bankacılar Akşamı’nda buluştular: Cenk İzci, Mehmet Ulvi Taner (DenizBank), Okan Balköse (DHBank), Veli Abudak (Eurocity Bank), Emre Yalçınkaya (Oyak Anker Bank), Banu Ejder Özcan (Akbank), Tuncay Akdevelioğlu, Ahmet Mesut Ersoy (DenizBank), Ali Kıvanç Ünal, Ayten Türkmen (ZiraatBank), Başkonsolos Mustafa Çelik, Burak Seyrek (İşBank), Günay Yeşildoruk (T.C. Merkez Bankası), Metin Yıldırım (Eurocity Bank) ile Yusuf Baylan (ŞekerBank)

 

 

BAKMADAN GEÇME!