Türk animatörler yine aynı şeyi yaptı

Güncelleme Tarihi:

Türk animatörler yine aynı şeyi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 11:39

Türkiye’deki bir otelde çalışan animatörlerin IŞİD militanı kılığına girip turistleri korkutmasının İngiltere’de büyük tepki çekmesinden sadece 10 hafta sonra Marmaris’te bulunan bir otelin çalışanları benzer bir gösteri sergiledi

Haberin Devamı

İngiliz Daily Mail ve Sun gazetelerinde konuyla ilgili yayınlanan haberlerde otelde çalışan bir animatörün  siyah bir maske ve cübbe giyerek havuz başına indiği, Arapça konuştuğu ve üzerinde silah varmış gibi hareketler yaparak turistleri korkuttuğu iddia edildi. 

Gösteriye şahit olan İngiliz turist Jade Daines,”İnsanlar neler olduğunu anlayamadı ve en kötünün başlarına geldiğini düşündü” dedi. 

Tatilini ayarlayan tur şirketine dava açmaya hazırlandığını belirten Daines, diğer görevlilerle birlikte resepsiyon görevlilerini uyardıklarında onların sadece kendilerine güldüğünü söyledi. İngiliz basını otelde olanlarla ilgili kendilerine bir açıklamada bulunmadığını da dile getirdi. 

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU 

Ağustos ayında İçmeler’deki lüks otelin animatörlerinin havuz başında yaptıkları  şov bazı İngiliz turistleri hem korkutmuş  hem de kızdırmıştı. 

Konukları eğlendirmek için Hollywood temalı bir havuz başı şovu düzenleyen ve çeşitli kostümler giyip, sahte silahlar taşıyan animatörler şov kapsamında zaman zaman oyuncak silahlarını konuklara da doğrultmuştu. 

Bu gösteriden 6 hafta önce Tunus’taki lüks bir tatil köyünde IŞİD militanı Seifeddine Rezgui Yacoubi tarafından gerçekleştirilen ve 38 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan terör eylemini  hatırlayan bazı turistler gösteri nedeniyle oldukça tedirgin olmuştu. 

Lüks otelde tatil yapan turistler İngiliz basınına konu ile ilgili yaptıkları açıklamalarda “Gerçekten korktuklarını” söylemişti. Sun gazetesine konuşan ve gösteri sırasında babasının 70. Yaş gününü kutlamak için otelde bulunduğunu belirten Jason Phythian (43) “Bir anda etrafına baktım ve Arap’ların kıyafetlerine benzeyen kostümler giymiş adamların büyük silahlar taşıyarak havuzun çevresinde koştuklarını gördüm. Onlardan biri bana doğru koştu. Elinde üzerinde yakıt yazılı bir kova taşıyordu. Kovadaki suyu üzerime döktü ve cebinden bir çakmak çıkarttı. Olduğum yerde zıpladım neler olduğunu anlayamamıştım. Tunus’ta yaşananlarla bu şekilde dalga geçmeleri gerçekten utanç verici” demişti. 

Havuz başı şovundan şikayet eden turistlerin oteldeki tatilini ayarlayan turizm şirketi konuyla ilgili İngiliz basınına yaptığı açıklamada “ Otel yönetimi bizi bu şovla kimseyi rahatsız etmek  ya da üzmek istemedikleri konusunda ikna etti.

Bu Hollywood temalı bir havuz başı şovuydu ve şovda Rambo ve Superman gibi karakterler de vardı. Bu şov geçmişte otelin konukları tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Şimdi otel yönetimi bazı kostümlerin son olaylar ışığında konukları rahatsız etmiş olabileceğini anlıyor ve bu kostümleri gelecekteki şovlarda kullanmayacaklarını belirtiyor” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!