'Trabzonspor'dan alacağım için avukat görevlendirdim'

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspordan alacağım için avukat görevlendirdim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 11:05

FCV Frankfurt'lu futbolcu Zafer Yelen Trabzonsopr'dan dört yıldır alacağını alamıyor. Zafer “Artık sabrım kalmadı. Dört yıldır bir kuruş ödemiyorlar. Avukatıma direktif verdim. Mahkemeye başvuracağız” dedi. Bir dönem Bundesliga'da en iyi 10 numaralar arasında gösterilen 29 yaşındaki Zafer'in FSV ile sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Tecrübeli futbolcu, İngiltere, Almanya ve Türkiye'den gelen teklifleri değerlendireceğini söyledi.

Haberin Devamı

ZAFER Yelen, Jerome Boataeng, Ashkan Dejagah, Patrick Ebert ve Chinedu Ede hepsi de Bundesliga'da oynayan birer yıldız futbolcu. Bu yıldız futbolcuların çocukluğu birlikte geçti. Birlikte okula gittiler, aynı takımlarda futbol oynadılar. Bu yıl hariç her yıl yeni yılın ilk günlerinde Berlin'de buluşup hem eski günleri yad eden Alman futbolunun önemli isimleri, hem de kendi aralarında düzenledikleri turnuvayla futbol oynuyorlar. FSV Frankfurt takımının 29 yaşındaki tecrübeli futbolcusu Zafer Yelen arkadaşları ile ilgili “Profesyonel olduktan sonra her birimiz farklı ülkelerde ve farklı takımlarda top oynamaya başladık. Dört bir yana dağıldık. Ama bağımız hiç kopmadı. Mutlaka görüşürüz. Bir araya geliyoruz. Aynı takımlarda top oynadık, aynı sınıflarda okuduk. Birbirimizden kopmamız çok zor. Hepimizin bir rüyası vardı: futbolcu olmak. Hepimiz de başardık. Bundesliga'da top oynama hayalimizi gerçekleştirdik.”

Trabzonspordan alacağım için avukat görevlendirdim


KEVİN BOATENG'İN GÜZEL SESİ VAR

Zafer “Ne zaman bir araya gelsek eski günlerimizi mutlaka anarız. Kevin'in çok güzel sesi var. Benim de fena değildir. Genç takımlarda oynadığımız zaman deplasmanlara gittiğimizde otobüste ikimizin şarkı söylemesini isterlerdi. Yolculuk boyunca radyo açmak yerine ikimiz otobüste adeta konser verirdik. Şimdi de biraraya geldiğimizde mutlaka şarkı söyleriz” dedi. Bu yıl kendisinin sakatlanması, Ebert'in Rusya'da, Ashkan Dejagah'ın İran milli takım kampında bulunması nedeniyle ilk defa buluşmanın gerçekleşmediğini söyleyen Zafer “Bu yıl buluşamadık. Bunun için hepimiz biraz üzüldük. Ama gelecek yıl için tekrar sözleştik” dedi.

KABUS DOLU GÜNLER GEÇİRDİM

Zafer sakatlık konusunda en şansız futbolculardan biri. Bundesliga ekiplerinden Rostock'ta oynadığı dönemde çok büyük çıkış yaptı. Daha 20 yaşındayken ligin en iyi 10 numaralı üç futbolcudan biri olarak gösterildi. O dönem de 18 Bundesliga takımı kaptanı arasında yapılan ankette, en iyi üçüncü orta saha futbolcusu seçildi. Ancak şansız bir şekilde sakatlandı. Ardından Trabzonspor'a transfer oldu. Burada da sezon öncesi sakatlandı. Trabzonspor'da yaşadığı günleri bir kabus olarak değerlendiren Zafer “Çok zor günler geçirdim. Sakatlığımla kimse ilgilenmedi. Param ödenmedi. Kaldığım evin elektriklerini ve suyunu bile kestiler. Pes edip gitmem için yapmadıklarını bırakmadılar. Kampa götürmemek için kadro dışı bırakıldım. Normal olmayan bir antrenman programı hazırladılar.”

DÖRT YILDIR PARAMI ÖDEMEDİLER

Zafer “Günde çift idman yapmam için hoca görevlendirdiler ve her antrenmana da noter hazır bulundu. Benim düzenli olarak ve zamanında antrenman sahasında olup olmadığımı kontrol ettiler. Tüm bunları sözleşmemde yazılı olan ücretimi ödememek için yaptılar. Amaçları benim takımı bırakıp gitmemi sağlayıp, böylece sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetme hakkı kazanmaktı. O günleri hiç unutmuyorum. Trabzonspor'a kırgınlığım yok ama dönemin yöneticileri başta Mahmut Aksu olmak üzere bana çok haksızlık yaptılar. O yöneticileri unutmam mümkün değil. Bana baskı yaptılar. Paramı ödemediler. Aradan dört yıl geçti hala da Trabzonsopr'dan alacağımı tahsil edemedim. Ben önce sabrettim. Ama artık avukatı görevlendirdim. Tüm alacaklarımı tahsil etmek için avukatım girişim başlatacak” dedi.

ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

Trabzonspor'da yaşadıklarını zor atlattığını fakat o süreçte çok olgulaştığını ve hayatın hiç de kolay olmadığını öğrendiğini
Trabzonspordan alacağım için avukat görevlendirdim
söyleyen Zafer “Ben Trabzonspor'a gittiğim dönemde dünyanın sadecece futbol çevresinde döndüğünü zannederdim. Hayatımda hiç zorluk çekmemiştim. Tüm dünyam futboldu. Ancak orada yaşadıklarım ve gördüklerim bana çok şey öğretti. Çektiklerim karşısında çok olgunlaştım. İnsanlığın ne kadar önemli olduğunu fark ettim. İnsanın birbirine ne kadar eziyet edebileceğini gördüm. Berlin'e döndüğümde bir süre tedavi oldum. Seminerlere katıldım. Futbolu bıraktım. Altı ay futbol onamadım. Kendimi toparlayınca yeniden futbola döndüm. FSV Frankfurt'tan teklif geldi. Ben de yeniden yeşil sahalara döndüm” dedi.

FARKLI ÜLKELERDEN TEKLİFLER VAR

FSV Frankfurt ile Haziran ayında sözleşmesi bitecek olan Zafer, Bundesliga dahil. İngiltere ikinci lig ve Türkiye Süper Ligi'nde takımlardan gelen teklifleri değerlendireceğini söyledi. Tecrübeli Futbolcu “Görüştüğüm takımlar var. Ama benim öncelikle sakatlığımın geçmesi lazım. Altı ay daha FSV Frankfurt'ta oynayacağım. Frankfurt'ta çok iyi günlerim geçiyor. Futbol oynayabildiğim için tabi ki çok mutluyum. Burası benim için bir aile gibi. Benim amacım Avrupa kupalarında ve Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilecek takımda forma giymek. Türkiye'den de ciddi teklifler var. şubat ayında sezonun ikinci yarısı başlıyor. Benim için şimdilik önemli olan önümüzdeki altı ayda oynayıp takıma katkı sunmak” dedi.

Trabzonspordan alacağım için avukat görevlendirdim


Kevin ve Jerome Boateng'in yakın arkadaşı olan Zafer Yelen, üstün futbol tekniğinin yanı sıra güçlü bir sese de sahip. Zafer “Kevin ile ne zaman biraraya gelsek şarkı söyleriz. Onun da çok güzel sesi var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!