Time To Help Romanya’da 4 bin aileyi sevindirecek

Güncelleme Tarihi:

Time To Help Romanya’da 4 bin aileyi sevindirecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 10:26

Time To Help (Yardım Zamanı) derneğinin yardım malzemeleriyle Almanya’dan yola çıkan TIR, Romanya’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Haberin Devamı

Kullanılmış elbise, ayakkabı, oyuncak, tıbbi malzemelerin yanı sıra tekerlekli sandalye ve yürüteçten oluşan yardım malzemelerin yaklaşık dört bin ailenin ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Time To Help (Yardım Zamanı) derneği, “Ayni yardım projesi” ile dünyanın farklı yerlerindeki muhtaçların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Almanya’daki yardımseverlerin derneğin lojistik merkezine ulaştırdığı yardım malzemeleri bir TIR’la Romanya’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak için Offenbach’tan yola çıktı. Kullanılmış elbise, ayakkabı, oyuncak, tıbbi malzemelerin yanı sıra tekerlekli sandalye ve yürüteçten oluşan yardım malzemeleri Tuna Vakfı’nın aracılık etmesi ve Romanya Bükreş valiliğiyle işbirliği ile yaklaşık dört bin ailenin ihtiyacı karşılanacak. Dernek TIR’la yaklaşık 17 ton elbise gönderirken, yardımlar önceden tespit edilen ihtiyaç sahiplerine, özel açılmış mağazalardan dağıtılacak.

Belediyeler yardımların dağıtılması için yer tahsis eden belediyeler, sosyal yardım alacak kişilere alış veriş kartlarını verecekler. İhtiyaç sahipleri ise her saat başı 20-25 kişi olmak şartıyla gün boyunca gelip, istedikleri yardım malzemelerini seçerek alabilecekler. Avrupa’da yaşayan insanlarda eşyaların fazlasıyla bulunduğunu dile getiren Time To Help Derneği Başkanı Ahmet Bağdatlı insanların bu eşyaları muhtaçlara ulaştırma yolunu bulmada zorlandıklarını ifade etti. “Bir taraftan böyle bir durum varken, öbür taraftan muhtaç insanlar elbise almakta zorlanıyor.” diyen Bağdatlı yapılan ayni yardım projesi ile yardım yapacağı bağışçılar ile yardım alan muhtaçlar arasında güvenli bir köprü olduklarını söyledi. “Ayni yardım projesi” ile yardımseverlerin bağışlayacağı kullanılmış eşyalar bağışçı adına barkod'lanıyor. Sonrasında ayrıştırılıp paketleniyor ve muhtaç ülkelere doğru yola çıkıyor. Muhtaca ulaştıktan sonra da yardımsevere teşekkür için e posta gönderiliyor.

Dernek yetkilileri bu sistemi kurarak yardımseverlerin güvenini kazanmanın yanı sıra muhtacın da onurunu korumak istediklerini söylüyor. Yapılan bu hizmet için bağışçıların gönderdikleri elbiselerin satılmadan direkt olarak muhtaca ulaşması için kilo başına 1 Euro bağışta bulunmaları gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!