Ticaret Birliği Merkel’i uyardı: Yabancıların bize severek gelmeleri gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

Ticaret Birliği Merkel’i uyardı: Yabancıların bize severek gelmeleri gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 13:50

Almanya Ticaret Birliği (HDE) Başkanı Sanktjohanser, Başbakan Merkel’e açık bir mektup yazarak, ülkede yaratılan korku havasının ülkenin ekonomi konumunu tehlikeye sokacağı uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Almanya Ticaret Birliği (HDE) Başkanı Josef Sanktjohanser, Başbakan Merkel’e yazdığı açık mektupta Almanya’da bir korku havası yaratılmasına karşı uyardı. Sanktjohanser, “Hoşgörülü bir Almanya görüntüsünü bozan herkes, bizim birlikte yaşamımızı ve ekonomik konumumuzu önemli derecede tehlikeye atar. Siyaset, ekonomi ve sivil toplum örgütleri toplumda ayrımcılığa ve artan güvensizliğe karşı kararlıca durmalı. Toplum aşırı çevrelerin bu ülkede hoşgörü olmadığı izlenimi yaratmasına izin vermemeli” dedi.

UZMAN YABANCI İŞGÜCÜ
HDE Başkanı Sanktjohanser, Almanya’nın büyük bir uzman işgücü açığı tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu vurguladı ve işverenlerin uluslararası işgücünün gelmesini daha uzun süre bekleyemeyeceğini kaydetti.
HDE Başkanı “Bu nedenle bu açığı kapatmak ve böylece gelecekte ülkemizin refahını güvence altına almak için bu insanların severek bize gelmesini sağlamak hepimizin görevi” dedi.
AB içinde serbest dolaşımın kısıtlanması görüşlerine de tamamen karşı çıkan Sanktjohanser, “Schengen bölgesinde sınır kontrollerine yeniden dönülmesini tartışmak tamamen bizim çıkarlarımıza aykırı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!