The Cut 16 Ekim'de gösterime giriyor

Güncelleme Tarihi:

The Cut 16 Ekimde gösterime giriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 16:52

Fatih Akın'ın yönettiği 'The Cut' 'Kesik' filmi 16 Ekim'de gösterime girecek. Akın, 1915 yılındaki olaylarda Almanya'nın sorumluluğunun bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ÖDÜLLÜ yönetmen Fatih Akın'ın son filmi 'The Cut' 'Kesik' önümüzdeki hafta gösterime girecek. 1915 yılında Ermeni Tehciri'ni konu eden film ile ilgili Alman haber Ajansı'na konuşan Fatih Akın, 1915 yılında yaşanan Ermeni Tehciri ile ilgili Almanya'yı da suçladı.

Akın “Bilim adamları Almanya'nın bu olaydaki rolünü araştırıyor. Almanlar soykırıma bulaştı. Neler olduğunu bildikleri halde sustular, olmasına izin verdiler. Almanya'nın o zamanki savaş stratejisi, Osmanlı İmparatorluğu müttefik olarak kaybetmek istemiyordu. Bu yüzden müdahale etmediler. Toplu ölümleri lojistik destek verip vermedikleri hala araştırılıyor. Alman hükümeti yaşananları soykırım olarak kabul etmiyor” dedi.

Olayları film yapma fikrinin nasıl oluştuğuyla ilgili ise Akın “Ben konuyu arayıp bulmadım. Konu beni buldu. Konuyu inceledikçe daha fazla korkuları keşfettim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!