“Terör, savaş ve kaçış” kim sorumlu?

Güncelleme Tarihi:

“Terör, savaş ve kaçış”  kim sorumlu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 08:52

Alman televizyon kanalı ZDF'te Maybrit İllner'in sunduğu programda, Türkiye'nin rolü de tartışıldı.

Haberin Devamı

ZDF kanalındaki açık oturuma katılan ABD'li general Ben Hodges, Türkiye'nin hangi hükümet işbaşında olursa olsun, hep güvenilir bir partner olduğunu vurguladı.

Alman Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, eleştirilen Türkiye'nin 2 milyonu aşkın mülteci aldığını unutmamak gerektiğini belirtti ve mülteci krizini çözmek için Türkiye ile müzakerelerin hızlandırılmasını vurguladı.

Bakan von der Leyen, müzakerelerin ucu açık yürütüldüğünü, sonucun Türkiye'deki gelişmelere bağlı olduğunu kaydetti.

Sol Partili Oskar Lafontaine ise, Başbakan Merkel'in seçim öncesi Türkiye'yi ziyaretini eleştirdi ve “Türkiye cinayet şebekesi IŞİD'i desteklemeyi artık bırakmalı” dedi.

Lafontaine, IŞİD'in de ABD politikasının bir sonucu olduğunu söyledi. Açık oturuma katılan Suriyeli gazeteci Akthan Suliman, Türkiye'nin binlerce yabancı savaşçıyı Suriye'ye bıraktığını savundu.

“Terör, savaş ve kaçış” konulu açık oturumda, Lafontaine ile Savunma Bakanı von der Leyen arasında ateşli tartışma yaşandı.

Almanya'nın Peşmergeye silah yardımını kesmesini isteyen Lafontaine'e, savunma Bakanı von der Leyen, “Silah göndermeyelim mi? Siz galiba IŞİD'in insanları nasıl kestiğini dışarıdan seyrettiniz” karşılığını verdi. 

BAKMADAN GEÇME!