Terör rotasını belirlemek için artık her yolcu kaydedilecek

Güncelleme Tarihi:

Terör rotasını belirlemek için  artık her yolcu kaydedilecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2019 11:45

Belçika, terörle mücadele kapsamında hava yolu yolcularından sonra uluslararası otobüs ve tren yolcularının da kimlik bilgileri kaydetmeye başlıyor. Uygulama ile terör eylemlerinde izlenen rotanın belirlemesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

BELÇİKA, yıl sonunda yolcu kimlik bilgilerini uluslararası otobüs ve tren yolculuğunda da kaydetmeye başlayacak. Terörle mücadele ve büyük suçlara karışanların izlenmesi çerçevesinde Belçika’da yolcuların kimlik bilgilerinin kaydedilmesi uygulaması tren ve otobüs seferlerini kapsayacak şekilde geçen yıl genişletilmişti. Belçika makamları, otobüs ya da tren aracılığıyla Avrupa ülkeleri arasında yolculuk yapmak için bilet almak isteyen kişilerden kimlik bilgilerini talep ederek, terör eylemine katılacak olanların izlediği rotayı belirlemesinde yardımcı olmayı amaçlıyor.

UYUŞTURUCU, TERÖR, ÇOCUK KAÇIRMA
Yolcu Bilgi Birimi (BelPIU) tarama hizmetini içeren kriz merkezinden Yves Stevens, “Kayıt sistemi, havayolu şirketlerinde geçen yıl uygulandı. Demiryolları ve karayolları taşımacılığına da uyarlanması için hazırlıklar sürüyor. Eurostar demiryolu şirketi ile Felix otobüs şirketi deneme projelerine başladı bile. Sistem yıl sonuna kadar tüm uluslararası tren ve otobüs şirketlerinin sistemlerine aşamalar halinde eklenecek. Bu sistem sayesinde, uyuşturucu kaçakçıları, teröristler veya farklı suçlar işleyen kişileri güvenlik güçlerine bildirilmesi mümkün olacak ve yaz mevsimi boyunca birçok çocuk kaçırma eylemi engellenmiş olacak” dedi.

Haberin Devamı

Terör rotasını belirlemek için  artık her yolcu kaydedilecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!