‘Tercih’in galası Gelsenkirchen’de yapıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Tercih’in galası Gelsenkirchen’de yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 13:16

Yapımcı ve Yönetmen Yıldıray Cengiz’in Almanya’da çektiği filmi ‘Tercih’in galası, beş yüz sinemaseverin katılımıyla dün akşam Gelsenkirchen’de yapıldı.

Haberin Devamı

GALAYA, filmde rol alan oyuncular, yönetmen Yıldıray Cengiz, konuk oyuncu Cem Davran, Fortuna Düsseldorf ve Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncusu Kaan Ayhan, oyuncu Hakan Gerçek, Gelsenkirchen İl Meclis Üyesi Nezahat Kılıç, filmde rol alan ancak kasım ayında vefat eden gazateci-yazar Baha Güngör’ün oğlu Umut Güngör ile iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
Türklerin yoğun olarak yaşadığı Gelsenkirchen kentinde 7 ayda çekilen ‘Tercih’ (Die Wahl), 40 dakikalık orta metrajlı bir film olarak hazırlandı. Arzu Neuwirth ile Yasin Boynuince’nin başrollerini paylaştığı filmin yönetmeni Cengiz, senaryoyu da Arzu Neuwirth’le birlikte yazdı. Top model yarışmasına katılan bir Türk kızının ailesi ve sevdiği adamın kendisine engel olma çabasını anlatan yaşanmış bir hikâyeyi anlatan filmde, profesyonel oyuncuların yanı sıra amatör oyuncular da rol aldı.

Haberin Devamı

‘Tercih’in galası Gelsenkirchen’de yapıldı

İKİ TARAFA DA MESAJ
Gösterimin ardından gazetecilere açıklama yapan Yıldıray Cengiz, “Filmin güzel olan yanı, belki de ilk kez böyle bir konunun denenmiş olması. Alman ve Türk izleyiciler gala için salondaydı. Her iki tarafa da mesaj veren bir film olduğunu düşünüyorum” dedi.
Filmde konuk oyuncu olarak yer alan Cem Davran ise şöyle konuştu: “Yıldıray Cengiz’le 20 yıl önce tanıştık, iyi bir dost olduk. Yıldıray, hayalleri, projeleri olan bir insan. Onun hayaline dokunmak benim için onurdu. Biliyorum ki, çok film çekecek ve ben de elimden geldiği kadar kendisine destek olacağım.”

‘Tercih’in galası Gelsenkirchen’de yapıldı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!