Tarih belli oldu: Avusturya 29 Eylül’de sandık başında

Güncelleme Tarihi:

Tarih belli oldu: Avusturya 29 Eylül’de sandık başında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2019 11:01

Hükümetin düşmesine neden olan skandal görüntülerden erken seçim kararı alınan Avusturya’da, 6 milyon 400 bin seçmen 29 Eylül’de sandık başına gidecek.

Haberin Devamı

AVUSTURYA’da seçmenler, yeni hükümeti belirlemek üzere 29 Eylül 2019 ‘da sandığa gidecek. Meclis genel kurulundaki görüşmede bütün partilerin oy birliği ile kabul edilen tarihte 6 milyon 400 binin üzerinde seçmen, yaklaşık iki yılın ardından tekrar sandığa giderek yeni meclis ve hükümet üyelerini belirleyecek.

HÜKÜMETİ DÜŞÜREN SÜREÇ
Avusturya’da 2017’de yapılan genel seçimler sonucunda merkez sağ Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) koalisyon hükümeti kurdu. Aşırı sağcı partinin eski Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Heinz Christian Strache’nin mayıs ayında bir Rus yatırımcıyla ‘partilerinin desteklenmesi durumunda devlet ihaleleri ile birlikte ülkenin en çok satan bulvar gazetesine ait hisselerin Ruslara satılmasına yardımcı olunacağı’nı içeren görüşmelerin yer aldığı görüntü kayıtlarının medyada yer alması, hükümetin sonunu getirmişti.

BAKMADAN GEÇME!