Tam 8 kilo, 170 santimetre... İtalyan ustadan Almanya’daki Türk camisine hediye

Güncelleme Tarihi:

Tam 8 kilo, 170 santimetre... İtalyan ustadan Almanya’daki Türk camisine hediye
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 13:54

Almanya’da yaşayan 50 yıllık fayans ustası İtalyan Sarafino Pagetti, her yıl ramazan ayında iftarlarına katıldığı DİTİB’e bağlı Bamberg kentindeki Selimiye Camisi’ne Ayasofya’nın 8 kilo ağırlığında ve 1 metre 70 santimetre uzunluğunda fayanstan tablosunu yaparak hediye etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Bavyera eyaletindeki Bamberg kentinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Selimiye Camisi’nin her yıl ramazan ayında verdiği iftarlara katılan Pagetti, ara sıra geldiği camide gördüğü sıcak ilgiden etkilendi. Caminin yönetim kurulu odasında gözüne Ayasofya Camisi’nin portresi takıldı. Cami için benzerini fayanstan yapmak istediğini söyleyince cami yönetimi maliyetini ödemek istedi. Bunu kabul etmeyen Sarafino Pagetti, üç ayda 8 kilo ağırlığında ve 1 metre 70 santimetre uzunluğunda fayans işlemeli cami tablosunu yaparak dernek başkanı Mehmet Çetindere’ye takdim etti.

Tam 8 kilo, 170 santimetre... İtalyan ustadan Almanya’daki Türk camisine hediye

Haberin Devamı

Mehmet Çetindere (solda) ve Sarafino Pagetti.

HİÇ KİMSE BANA BÖYLE DAVRANMADI!
Cami cemaatinin kendisine gösterdiği yakınlıktan çok etkilenen İtalyan usta, “Ara sıra camiye geliyorum. Burası bana sıcak geliyor, yabancılık hissetmiyorum. Kardeşleri gibi muamele etmeleri beni etkiliyor. Başkan Mehmet’in bana davrandığı gibi şimdiye kadar hiç kimse davranmadı. Bu yüzden ortamı ve cemaati seviyorum” dedi.
Çetindere ise Pagetti’ye bu anlamlı hediye için teşekkür ederek, “Yönetim kurulu odamızda asılı olan Ayasofya portresini görünce kendisi bunu fayans tablo olarak yapmak istedi. Çalışmanın maliyetini ödemek istedik ancak ‘Bu benden camiye bir hediye’ diyerek kabul etmedi” dedi. Dernek yöneticileri ise Pagetti’ye Kur’an-ı Kerim ve İslam’ı anlatan Almanca kitaplar hediye etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!