Taksiciler 30 şehirde kontak kapattı

Güncelleme Tarihi:

Taksiciler 30 şehirde kontak kapattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2019 15:00

Almanya genelinde 30 şehirde düzenlenen protesto eyleminde binlerce taksici kontak kapattı. Berlin gibi büyük şehirlerde ise konvoy halinde şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda hız yavaşlatarak trafiği aksattı.

Haberin Devamı

TAKSİCİLER, yaptıkları eylemlerle Federal Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer’in ucuza yolcu taşıyan UBER’in önünü açacak yasal düzenlemeleri protesto etti. Hamburg, Berlin, Bremen, Wolfsburg, Wiesbaden, Düsseldorf, Stuttgart ve Dresden gibi büyük kentlerde eylem yapan taksiciler, Bakan Scheuer’in taşımacılıkta yeni düzenlemelerden vazgeçmesini istedi. Taksicilerin saatlerce süren eylemi nedeniyle havaalanlarında, tren istasyonlarında ve şehir merkezlerinde yolcular uzun süre taksi beklemek zorunda kaldı.

Taksiciler 30 şehirde kontak kapattı

‘VERGİ ÖDÜYORUZ, YA UBER?’
Köln’deki Gummersbacher Caddesi’nden yola çıkan yaklaşık 700 taksici, konvoy halinde şehir merkezinden geçerek Kanal Caddesi’nde toplandı. Sarı yelek giyip araçlarına, ‘Taksi şoförleri vergi ödüyor, ya Uber?’, ‘Taksiler tarifeye bağlı, ya Uber?’ yazılı dövizler asan taksicilerin eylemi iki saatten fazla sürdü.
Uber, Almanya’nın başkenti Berlin’de 2013’ten beri faaliyet gösteriyor. Köln ve Düsseldorf gibi şehirlerde ise faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Alman Taksi ve Limuzin Derneği (BZP) Başkanı Thomas Grätz, ülkede 250 bin taksi şoförünün işlerini kaybetme tehlikesi olduğunu belirtti. Dernek, taksiciler ile araç paylaşım hizmetlerinin aynı yasal yükümlülüklere tabi olmasını talep ediyor.

BAKMADAN GEÇME!