Takım arkadaşından Mesut’a destek: Bu kabul edilemez

Güncelleme Tarihi:

Takım arkadaşından Mesut’a destek: Bu kabul edilemez
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2018 13:47

Alman Milli Takımının Gana asıllı oyuncusu Jerome Boateng, takımın Dünya Kupası’ndan elenmesinin ardından eleştiri oklarının hedefi olan Mesut Özil’e destek çıktı.

Haberin Devamı

29 yaşındaki Türkiye kökenli futbolcuya yapılan eleştirilerin yoğunlaşmasına isyan eden Boateng, “Herkes Mesut’u seçti. Bu kabul edilemez. Mesut bir insan. Tüm eleştirileri bir kişide toplayamazsınız. Tüm takım sorumlu. Biz takım olarak başaramadık. Biz kendimizi sorumlu tutmalıyız” dedi.
Boateng, Mesut’un saha içindeki duruşu ve vücut dilinin eleştirilmesine ise şunları söyledi: “Mesut’un kendisine has bir stili var. Bu da yeni bir şey değil. Top ondayken bir sanatçı gibi. Defansta benim gibi mücadeleci değil. Belki de bu yüzden eleştiriliyor. Ancak bu onun isteksiz olduğu veya bilerek hata yaptığı anlamına gelmez. Ben genel olarak günah keçisi arandığında bir kişinin bulunmasına karşıyım.”

MESUT SIRADAN FUTBOLCU DEĞİL
“Eskiden futbol oynayıp da şimdi uzman olarak konuşanlar, Mesut ve diğerlerine şimdi çalım atanlara yazıklar olsun. Onlar da biliyor; her futbolcunun kötü bir dönemi olabilir. Bunların futbolculara yönelik söylemleri sınırları aştı. Mesut sıradan bir futbolcu değil. Dünya Şampiyonu olduğumuzda büyük katkısı olan biri. 90’dan fazla Alman Milli Takım forması giydi. Burada söz konusu olan saygı. Ben de Mesut da hepimiz, şampiyonaya erken veda ettiğimiz için büyük bir hayal kırıklığı yaşadık ve çok üzüldük. Kendimi onun yerine koyamıyorum bile. Şu sıralara futbol maçlarını izlemiyorum. Kafamı dinlemek istiyorum ve tatil yapacağım. Başkalarının oynadığı çeyrek final veya yarı final maçlarını izleyemeyecek kadar hayal kırıklığı büyük.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!