Şut tekniğini Juninho geliştirmiş

Güncelleme Tarihi:

Şut tekniğini Juninho geliştirmiş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 11:06

Bundesliga'da şut tekniği en iyi futbolcuların başında Hakan Çalhanoğlu geliyor. Hem sol hem de sağ ayağıyla isabetli ve sert şutlar atabilen genç yıldız, şut tekniğini ilginç bir yöntemle geliştirdiği ortaya çıktı. Hakan, bilgisayar başında ve babasının yaptırdığı antrenmanlarla şut tekniğini geliştirdiğini anlattı.

Haberin Devamı

Sezon öncesi transferi en çok konuşulan futbolcu Hakan Çalhanoğlu'ydu. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyordu. Leverkusen'den gelen teklifi kabul bu yüzden etti. Ancak Hamburg Kulübü onun takımdan ayrılmasına izin vermedi. O da Hamburg ile antrenmanlara çıkmamak için doktor raporu aldı. Haftalar süren tartışmalardan sonra Hamburg, Bayern Leverkusen'in 14.5 milyon Euro ödemesini kabul etti. Hakan da Leverkusen'e geçti. Hakan'ın en büyük özelliği şut tekniği. Frikik ve çektiği isabetli şutlarla attığı gollerle adından sözettiren Hakan, Bundesliga'daki futbolcular arasında toplara isabetli vuran en iyi futbolculardan biri. Leverkusen ve Türk milli takımının yılıdızı şut tekniğini ilginç bir biçimde geliştirdiği ortaya çıktı.

BİLGİSAYARDA GELİŞİTİRDİ
Hakan Bild Sport Dergisi'ne yaptığı açıklamada “Küçükken babam bana ve kardeşime antrenman yaptırırdı. Kaleye geçerdi. Ona şut çekmemizi isterdi. Ancak gol atmamız yerine üst veya yan direklere isabet ettirmemizi şart koşuyordu. Direğe çarpmayan her top için şınav çekerdik. Yağmur, kar ve dolu demeden antrenman yapardık. Ayrıca YouTube'dan Brezilyalı futbolcu Juninho'nun çektiği şutları izler onun vuruş tekniğini öğrenmeye çalışırdım. Onun topa nasıl vurduğunu dikkatlice izlerdim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!