Susanna’nın katili Almanya’da yargılanamayacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Susanna’nın katili Almanya’da yargılanamayacak mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2018 14:26

14 yaşındaki Susanna F.’nin katil zanlısı Ali B.’nin yargılanması tehlikeye girdi. Ali B.’nin ülkeye getirilişinin hukuka uygun olmadığını belirten Almanya Ceza Hukuku Avukatları Birliği, yargılamanın da geçerliliğinin olmayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Wiesbaden kentinde 14 yaşındaki Susanna F.’ye tecavüz ettikten sonra öldürmekle suçlanan mülteci Ali B., Federal Emniyet Müdürü Dieter Romann tarafından yargılanmak için geçen hafta Kuzey Irak’tan Almanya’ya getirildi. Ancak zanlının Almanya’ya getirilmesinin hukuka uygun olmadığı ve adam kaçırma suçuna gireceği tartışmaları başladı.
Zanlının Erbil’den alınması olayında Emniyet Müdürü Romann’ın uçaktan inmediği, Iraklı yetkililerin zanlıyı uçağa getirip teslim ettiği bilgileri yer almıştı. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre olay tam tersi yönde gelişti. Spiegel dergisinin haberine göre, Romann uçaktan indi ve Erbil Havaalanında Kürt bölgesel yönetiminin yetkilileriyle görüşerek zanlıyı teslim aldı.

Almanya Ceza Hukuku Avukatları Birliği (DSV) Başkanı Jürgen Möthrath, Ali B.’nin ülkeye getirilişinin hukuka aykırı olduğunu ve yargılamanın da hukuki geçerliliğinin olmayacağını söyledi. Davanın hukuki geçerliliğinin olması için iadenin hukuka uygun olup olmadığı önemli. Sorumlular, kişi hürriyetine gasptan para cezası alabilir.
Irak’taki sorgusunda suçunu itiraf eden Ali B., Wiesbaden’daki ifadesinde cinayeti ayrıntılı olarak anlattı. Tecavüz suçlamalarını reddeden zanlı, küçük kızı ittiğini ve bunun sonucunda öldüğünü iddia etti. Zanlıyı şimdi yargılama süreci bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!