Suruç katliamı Alman basınında

Güncelleme Tarihi:

Suruç katliamı Alman basınında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 09:38

Şanlıurfa Suruç'ta 11 Nisan semtinde, Amara Kültür merkezinin bahçesinde meydana gelen patlama dış basında da yer aldı. Dünya basını, Şanlıurfa Suruç'ta 31 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı "son dakika" olarak duyurdu.

Haberin Devamı

SPIEGEL: IŞİD Türkiye'ye savaş açtı
Dergide "Türkiye'nin yıllarca sınırında göz yumduğu IŞİD şimdi Türkiye'ye savaş açtı. Suruç'taki bombalı saldırı sonrası tavır değiştirmesi için Erdoğan üzerindeki baskılar artarken, muhalefet bunun gerçekleşeceğine inanmıyor" ifadeleri kullanıldı. Olayın detaylarıyla anlatıldığı haberde, olayı şu ana kadar hiç bir örgütün üstlenmemiş olmasına rağmen, Ankara'nın IŞİD'i sorumlu tuttuğu yazıldı. Dergi, Erdoğan'ın Türkiye sınırında IŞİD'le yaşamayı bir Kürt devletiyle yaşamaya yeğlediğini ileri sürdü.

FOCUS: Suruç'ta patlama- 30 ölü yüzlerce yaralı
İçişleri Bakanlığı'nın patlama ile ilgili verdiği rakamlara göre 30 ölü yüzlerce yaralı var. Suruç'taki patlama ile eş zamanlı olarak Kobani'de patlayan bombalarla ikisi arasında bağlantı olup olmadığının henüz kanıtlanamadığını yazan dergide, Erdoğan'ın "Halkım adına terörü lanetliyorum" sözlerine yer verdi. Suruç'taki bombalı saldırının IŞİD tarafından yapıldığı kanıtlanırsa, bunun IŞİD'in Türkiye topraklarında yaptığı ilk terör saldırısı olacağı haberde yer aldı.

Haberin Devamı

STERN: Ölü sayısı 31'e çıktı
Stern dergisi, Suruç'ta 35 bin Suriyeli mültecinin yaşadığını vurguladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun olayın IŞİD tarafından yapılmış olduğu yolundaki bulgulardan söz ettiğini yazan dergi, bunun Türkiye topraklarındaki ilk IŞİD terör saldırısı olduğunu vurguladı.

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG: Hükümete isyan
Almanya'nın saygın gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung'un internet sayfalarında yer alan "Hükümete isyan" başlıklı haberde Suruç'taki bombalı saldırı sonrası yüzlerce insanın hükümeti protesto için sokaklara döküldüğü belirtildi.

DIE ZEIT: Türkiye'deki muhtemel IŞİD saldırısında 30 ölü
Gazete saldırı ile ayrıntılı bilgi verirken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun IŞİD ihtimali ifadesine yer verdi.

SÜDDEUTSCHE ZEITUNG: Yüzlerce kişi sokaklara döküldü
Suruç'taki bombalı saldırıyı ayrıntılı olarak veren gazete, Türkiye genelinde yüzlerce kişinin olayı protesto için sokaklara döküldüğünü yazdı. Gazete, Demirtaş'ın "Barbarlık" sözünü haberde yer verirken, bir HDP'li milletvekilinin gazeteye "Ölülerimizi definle uğraşıyoruz" dediğini yazdı.

BAKMADAN GEÇME!